Prekogranična saradnja Srbije i Bugarske

VRANJE

U Vranju je predstavljen Projekat prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske. Vrednost projekta je oko 600.000 evra, a finansira se iz IPA fondova Evropske unije.

O značaju projekta, na sastanku koji je održan u zgradi Gradske uprave, govorio je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

,,Ovaj projekat je izuzetno značajan u smislu povećanja nivoa bezbednosti grada i okoline i lokalna samouprava će uvek podržati ovakve inicijative. On je jedan u nizu koji radimo u okviru programa prekogranične saradnje sa Bugarskom, što je dobra osnova za produbljivanje saradnje naša dva naroda. Završetak izgradnje Regionalnog centra za vanredne situacije Vranje, kao i povećanje kadrovskih i tehničkih potencijala Sektora za vanredne situacije će takođe doprineti jačanju kapaciteta za odbranu od elementarnih nepogoda“, rekao je Antić.

Na skupu je govorio i Dragan Dončevski iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, istakavši veliki značaj realizacije ovog projekta. ,,Reč je o nabavci opreme za spašavanje i rad na vodi za Odeljenja za vanredne situacije u Vranju i Leskovcu. Radi se o vrlo specifičnoj opremi koja do sada nije postojala na ovoj teritoriji. Oprema se sastoji iz terenskih i kombi vozila, lične opreme vatrogasaca i IT opreme. Završna vežba na kojoj će biti demonstrirana upotreba ove opreme biće održana na Vlasini u petak 21. septembra“, rekao je Dončevski.

Skupu je prisustvovao i Sotir Lazarov iz Sektora za vanredne situacije Bugarske, kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije Vranja, Leskovca, Ćustendila i Pernika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare