Predstavom “Lanac” protiv predrasuda i vršnjačkog nasilja

NIŠ

Sinoć je u prepunoj sali Oficirskog doma u organizaciji PROTECTA-e održana premijera „forum teatra“ u izvedbi učenika niških srednjih škola pod nazivom „LANAC“.

Forum teatar je nastao u okviru projekta „(NE)MOGUĆE-forum teatrom protiv nasilja i predrasuda, za veću bezbednost mladih“, koji realizuje Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA uz finansijsku podršku grada Niša.

Učenici su forum teatrom, na kreativan način, predstavu usmerili ka unapređenju bezbedonosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv predrasuda, vršnjačkog nasilja i podizanju svesti o problemima sa kojima se mladi susreću. Kroz “forum teatar” kao sredstvo transfera mišljenja društva sa srednjoškolcima o određenim problemima, podstiču se mladi da prikažu probleme koji ih lično dotiču, a tiču se i zajednice kojoj pripadaju.

Na samom početku predstave, prisutnima su se obratili, ispred PROTECTA-e Dejan Milošević, i ispred Sekretarijata za omladinu i sport grada Niša Ivana Todorović.

Forum teatar održan je u velikoj sali Kancelarije za mlade grada Niša (Oficirski dom), pred više od dvestotine učenika, profesora, direktora niških srednjih škola i zainteresovanih građana.

Pored Grada Niša, ovaj projekat je aktivno podržao i Studentski Kulturni Centar Niš

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare