Predstavnici EU i Evropskog PROGRES-a obišli Industrijsku zonu

VRANJE

Šef II sektora operacija Delegacije Evropske Unije u Srbiji, Štefen Hudolin, u pratnji gradonačelnika  Slobodana Milenkovića, posetu Vranju počeo je obilaskom Industrijske zone u Bunuševcu.

Milenković je rekao da je uređenje Zone i izgradnja industrijskih kapaciteta primer koliko je, značajna finansijska podrška Evropske unije, Vlada Švajcarske i Srbije, kao i lokalne samouprave. “Infrastrukturno uređenje Industrijske zone je uslov dolaska investitora. Sređivanjem plansko-tehničke dokumentacije učestvujemo sa investitorima u otvaranju novih radnih mesta i unapređenju kvaliteta života građana Vranja”, rekao je Milenković.

Štefen Hudolin je rekao da je i dugoročno planiranje jedan od uslova za privlačenje investicija, napominjući da saradnja Vranja sa EU i Vladom Švajcarske predstavlja primer dobre prakse, koji mogu slediti i drugi gradovi u Srbiji.
vranje-eu-1 vranje-eu2
Za dalji infrastrukturni razvoj Industrijske zone u Vranju, Evropska unija i Vlada Švajcarske, opredelile su 192.000 evra.

Pored Hudolina, u poseti Vranju su i Grem Tindal, menadžer i Marko Vujačić, nacionalni menadžer Evropskog PROGRES-a, sa saradnicima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare