Dodeljeni ugovori za projekte Evropskog PROGRESA

VRANJE

U Skupštini grada Vranja organizovana je svečanost, na kojoj je 17 preduzetnika iz jugoistočne i jugozapadne Srbije dobilo grantove u okviru inicijative ,,Opremi, zaposli, pokreni” Evropskog PROGRES-a.

U ime domaćina prisutnima se obratio grdonačelnik Vranja  Slobodan Milenković, koji je rekao da Grad Vranje ima uzuzetnu saradnju sa programom EU.

,,Razvojni program, Evropski PROGRES, blisko sarađuje sa lokalnim i nacionalnim vlastima i definiše aktivnosti u skladu sa potrebama stanovništva i partnera. Inicijativa ,,Opremi, zaposli i pokreni” komplementarna je nastojanjima Vlade Srbije da podstakne razvoj preduzetništva“, rekao je Milenković.

Čestitajući dobitnicima, državni sekretar Ministarstva privrede, Dragan Stevanović je podsetio da je 2016. godina, godina preduzetništva.

,,U prethodne dve godine rešavali smo dugogodišnje probleme velikih privrednih sistema, koji su se nagomilali. Preduzetnici predstavljaju esencijalni, najvažniji deo Srbije i Vlada će ove, ali i u 2017. godini još intenzivnije nastaviti da pruža podršku privatnom sektoru. Para u budžetu ima i osmislićemo programe, kako bi pomogli preduzetnicima, i to u saradnji sa programima Evropske unije“, rekao je Stevanović.

Na ceremoniji je govorio i Štefan Hudolin, šef II sektora Delegacije Evropske unije.

vranje-ev-progres-1 vranje-ev-progres-2

,, U zemljama članicama Evropske unije mala i srednja preduzeća su kamen temeljac privrede i obezbeđuju 85 posto poslova u privatnom sektoru. Pomoću ovih projekata imamo priliku da postepeno radimo na postizanju takvih standarda u ovom delu Srbije. Vaše kompanije su odabrane zbog postignutih rezultata, ali i potencijala. Ovo je investicija u bolju, produktivniju budućnost, i to ne samo za vaše kompanije, već za celu poslovnu zajednicu u Srbiji”, rekao je Hudolin.

U ime dobitnika zahvalio se Milan Veličković, vlasnik Mlekare ,,Veličković” iz Surdulice.

Pre svečanosti, gradonačelnik Milenković imao je sastanak sa visokim zvaničnicima Delegacije Evropske unije i državnim sekretarom Ministarstva privrede Draganom Stevanovićem.

vranje-eu2

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare