Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca tužio Vulina zbog “diskriminatornog pristupa i jezika mržnje prema Albancima”

BUJANOVAC

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa saopštio je da je tužio ministra odbrane Srbija Aleksandra Vulina zbog “diskriminatornog pristupa i jezika mržnje prema Albancima”

“Kao predsednik Albanskog nacionalnog saveta, pokrenuo sam tužbu protiv ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina, za uspostavljanje diskriminatornog pristupa i upotrebu jezika mržnju prema Albancima” naveo je Mustafa i dodao da je “upotreba uvredljivog termina “Šiptar” od strane ministra Vulina institucionalizacija govora mržnje prema Albancima i promocija albanofobije u Srbiji”.

Mustafa je naveeo i da ” Albanski nacionalni savet ne prihvata smanjenje i relativizaciju ove prakse kao individualnu izjavu”.

“Takav jezik ministar nije samo proizvod sadašnjeg sistema u Srbiji, već i institucionalni podstrek rastućem ksenofobičnom diskursu protiv manjine. Ništa više ne odražava politički mentalitet Vulina od činjenice da on smatra komplimentom podizanje tužbe. njegov jadni primitivni pokušaj da preživi politički i da dobije bilo kakav “patriotski” glas zbog anti-albanizma”, napisao je Mustafa koji ocenjuje da se “ne čini ni kao Miloševićeva dobra kopija”.

“Na kraju krajeva, ne možemo mu pomoći u njegovoj obrazovnoj i kulturnoj prosečnosti, možda je prekasno za to. Ali najvažnije je da on govori pre svega o sadašnjoj Vladi Srbije, govori o državi Srbiji”, napisao je Mustafa koji smatra da bi “u demokratskoj državi, svaki ministar koji više puta vređa manjine u javnosti bi bio smenjen iz Vlade”.

“U današnjoj Srbiji, on je slavljen. Kao i u Nemačkoj ‘39. Srećom, Srbija nije Nemačka iz 1939. Vulin nije Vilhelm Keitel”, dodao je Mustafa.

“Međutim, poštovanje manjina je takođe zakonska obaveza i po Ustavu Republike Srbije. Poštovanje i prihvatanje drugog je preduslov demokratskog društva. Albanci nisu krivi jer Vlada Srbije nema demokratske kapacitete . Ne osećaju se poniženo, jer ih ne degradira Vulin. Čak i takav mentalitet pogadja, pre svega, Oni , takođe, imaju razloge zbog kojih nisu pravilno prihvaćeni u Evropskoj Uniji “, kaže Mustafa.

” Zašto Albanci zaista ne osećaju Srbiju kao svoju državu? Adresa za odgovor je u Beogradu. U Vladi Srbije. U sudovima Srbija. U profilima poput Aleksandra Vulina”, ocenio je Mustafa i dodao da je “Nacionalni savet Albanaca posvećen tužbi protiv ministra Vulin za govor mržnje”.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека