Predsednica opštine Pantelej ugostila bivše predsednike

NIŠ

Ideja da održim sastanak sa bivišim predsednicima potekla je otuda jer smatram da su svi oni dali doprinos razvoju  Gradske opštine Pantelej, od prvog predsednika Bratislava Blagojevića do Bratimira Vasiljevića koji je  bio u mandatu  pre mene, a sa druge strane dobro je čuti od njih šta je to što bi oni sada iz ove pozicije  i posle toliko godina uradili za Gradsku opštinu Pantelej i šta je najverednije uradili za svoj mandate’’- kazala je Nataša Stanković, aktuelna predsednica GO Pantelej koja se srela sa svim  dosadašnnjim predsednicima opštine nakon 15 godina od njenog formiranja.

             Pozivu su se odazvali svi prethodni predsedniki osim Bratislava Blagojevića koji je službeno odsutan, ali su tu bili da svojim savetima pomognu aktuelnoj predsednici i Slaviša Dimić, Srđan Savić i Bratimir Vasiljević.

             ‘’Bratislav Blagojević je imao najteži zadatak jer je bio prvi predsednik GO Pantelej koji je uspostavio rad i funkcionisanje opštine, formirao mesne zajednice, Slaviša Dinić je dao veliki doprinos prekograničnoj saradnji i izgradnji  IPA projekata, Srđan Savić je dao nemerljiv doprinos razvoju kulture, a Bratimir Vasiljević je  doprineo izgradnji komunalne strukture, rešavanju krucijalnih  problema vodosnabdevanja na selima, postavljanje podzemnih kontejnera na celom urbanom području GO Pantelej. Pozvala sam ih da se okupimo, da se vidimo i da  čujem šta je to što bi oni meni savetovali, ali i da ja izložim svoje planove jer svi su oni a sada i ja u službi građana Panteleja’’- kazala je Nataša Stanković.

              Ona je dodala da će u narednom peridou posebnu pažnju pokloniti razvoju privrede i preduzetništva na teritoriji GO Pantelej.

               ‘’Oktobar je obeležen obilaskom velikih privrednika, a narednog meseca i manja i srednja preduzeća jer razvoj  opštine zavisi od otvaranja novih radnih mesta i novih kompanija. Već se započelo sa otvaranjem industrijske zone na teritoji naše opštine koja do sada nije postojala. U planu je i razvoj poljoprivrede id a oformimo lagove, a tu je i razvoj turizma. Svakako najviše pažnje posvetiću komunikaciji sa građanima jer želim i njih da čujem jer je dobra komunikacija pola završenog posla’’- naglasila je Nataša Stanković.

             Slaviša Dinić se na čelu GO Pantelej nalazio od 2008. do 2012.godine.

             ‘’Svako od nas  ima neku svoju viziju u kom pravcu treba da se ide, ali je moje mišljenje da moramo da se držimo realnih mogućnosti i to bi bio moj savet aktuelanoj predsednici GO Pantelej. Ukoliko se tu novo rukovodstvo usaglasi i posluša neke naše predloge biće dobrih rezultata jer svaki milimater asfalta, vodovoda ili kanalizacije je dobrodošao za stanovnike ove opštine’’- kazao je Slaviša Dinić.

             Srađan Savić je GO Pantelej vodio od 2012. do 2016.godine i njegov osnovni savet je i najvažnije od svega je  da opština nastavi da funkcioniše u kontinuitetu.

             ‘’ Najvažnije od svega je usklađivanje planova za funkcionisanje opštine  sa gradskim planovima naročiti kada su u pitanju infrastrukturna i komunalna izgradnja i druge inicijative koje zahtevaju veće, ozbiljnije i složenije troškove. Sa druge strane  sugrađani vide opštine kao prvi stepenik gde treba da se obrate  kada imaju određene probleme i opština je dužna d aim pomogne na način na koji je u njenoj nadležnosti’’- kaže Savić.

                Sastanak aktuelnog rukovodstva  sa čelnicima Opštine Pantelej u prethodnim mandatima odraz je nastojanja da se neguje kontinuitet najboljih tekovina i vrednosti koje su stvorene u proteklom periodu od osnivanja ove Opštine i ujedno, da se kroz iskustvenu praksu, razmene ideje i smernice za dalju perspektivu ove zajednice i vidljivi boljitak svih njenih članova, dodala je Nataša Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare