Nišlije poštuju propisane mere u gradskom prevozu

NIŠ

Sa hladnijim danima se povećava i broj putnika u gradskim autobusima, a koliko oni poštuju propisane mere kako bi se zaštitili od koronavirusa provereva i Milan  Milić, direktor Direkcije za javni gradski prevoz. On naglašava da prevoznici poštuju sve mere koje su im naložene, a kada se radi o piznicima njih, pored Komunalne milicije i Sanitrane inspekcije, kontrolišu i sami sugrađeni pa kada neko uđe u autobus bez maske usledi opomena ostalih građana.

                   ‚‚Sve mere koje je propisao štab za vanredne situacije se poštuju, a ona najbitnija koje svi moraju da se pridržavaju je nošenje maski u vozilima javnog prevoza. I sami smo se uverili da se svi pitnici nose meske, a ako i ima nekih izolovanih slučajeva, da neko uđe bez maske, reguju ostali putnici i naša kontrola‚‚- kaže Milić.

                 On dodaje da ponašanje putnika u gradskim autobusima kontroliše i Komunalna milicija kao i Sanitrana inspekcija. Milić dodaje i da su građanima na raspolaganju svi autobusi koje imaju prevoznici kako bi u vozilima bilo što manje putnika iz razloga da se ostvari fizička distanca.

                  ‚‚Putnicima je na raspolaganju maskimalni broj vozila i  maksimalan broj polazaka od 8.maka od kada vozila saobraćaju po zimskom redu vožnje. Prevoznici su sva vozila sa  kojima su konkurisali stavili u pogon i sada rade sa  maksimalnim kapacitetima. Razlog je opravo taj, da se građanima ponudi što više vozila a samim tim i  prostora kako bi mogli da drže odgovarajuću distancu‚‚- kaže Milić.

                U periodu kada odlaze i vraćaju se sa posla više  je građana u gradskim autobusima, ali ukoliko se koriste maske i vodi računa o udaljensoti neće biti problema.

                Milić  napominje da zimski red vožnje znači i veći broj polazaka a to povlači i manje intervale između vozila, pa putnici, ukoliko vide da je autobus već pun mogu da sačekaju drugi a da ne izbube puno vremena.

                ‚‚Vozno osoblje se pridržava svij mera jer je to njihovo radno mesto i njima je u interesu da zaštite sebe. Naše osoblje i dezinfikuje vozila na kraju svakog polaska, brišu se rukohvati, sedišta, nasloni. Na kraju svakog polaska vozila se i vetre‚‚- kaže Milić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare