Predloženo smanjenje budžeta grada Vranja za 80 miliona dinara

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju, usvojili su nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2017. godinu.

Usvojni budžet je bio 3 milijarde 42 miliona, a sada se rebalansom smanjuje na 2 milijarde 963 miliona  dinara, u cilju normalnog funkcionisanja grada.

O tome je na konferenciji za novinare govorio gradski većnik za finansije, Ivan Stanković.

„Da bi Grad mogao da funkcioniše bez problema neohodan je rebalans budžeta. Razlozi za rebalans gradskog budžeta su brojni neplanirani rashodi. Najveći jeisplata izvršnih sudskih presuda slovenačkom „Tušu“, zatim „Novogradnji“ i brojne presude za prevoz radnika. Sve to ukupno iznosi 300 miliona dinara“, rekao je Stanković.

On je dodao da su sa 100 miliona dinara izmirili i obaveze prema preduzećima u likvidaciji, Direkciji, Upravi Banje i Skijalištu. Iz gradske kase 31 milion dinara izdvojen za konsolidaciju Gradske apoteke „Vranje“.

„Morali smo da obezbedimo i sredstva za finasiranje kapitalnih investicija. Reč je o ulaganjima u Slobodnu zonu, odnosno izgradnji obilaznice u Bunuševcu i opremanju lokacija za dolazak najavljenih investitora. Tu su i izgradnja Gradskog stadiona, fekalne kanalizacije u Vranjskoj Banji i izrade projektne dokumenatacije u iznosu od 25 miliona dinara za Komunalni program“, rekao je većnik za finansije.

Kao je istakao novina je uključivanje Sportske hale u budžetski sistem, što je u skladu sa novom zakonskom regulativom.

Konačnu reč o  rebalansu budžeta daće odbornici  Skupštini grada.

Na sednici gradski većnici su prihvatli predlog Nadzornog odbora JP ,,Vodovod“ o umanjenu cene vode od 20 odsto potrošačima koji mesečno troše više od 10.000 kubnih metara vode. To se odnosi na „Jumko“ i „Simpo“ koji su izuzetno veliki potrošači.

Gradsko veće kojim je predsedavao gradonačelnik, dr Slobodan Milenković donelo je i Rešenje o obrazovaju Organizacionog odbora za obeležavanje 140 godina oslobođenja Vranja od Turaka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare