Koncert srpsko-švedske muzike

NIŠ

Povodom sto godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Švedske sinoć je u Gradskoj kući održan  koncert koji je priredila Švedska ambasada u Srbiji.

Kroz sva dešavanja koja su obeležila XX vek, dve zemlje nikad nisu prekidale diplomatske odnose.

„Ne samo diplomatski već  i generalno gledano ostali bilateralni odnosi Švedske i Srbije dobri su i prijateljski i uveren sam da godine odlične saradnje tek predstoje. Obostrana je želja da  dve zemlje ulaze u drugi vek diplomatskih odnosa odlučne da nastave dobru saradnju i još više učvrste stabilne odnose,“rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na svečanosti i dodao da je „za nas  veoma važno da Švedska snažno podržava Srbiju ka članstvu u Evropskoj uniji , a ono što je posebno značajno za nas  je podatak da  je od  2001. godine Vlada Švedske  kroz Agenciju za razvojnu pomoć  Srbiji donirala oko 200 miliona evra“.

Prisutne je pozdravio i ambasador Švedske njegova ekselencija Jan Lundin , a zatim je održan koncert srpsko-švedske muzike na kome su nastupili dueti na klaviru i flauti ,koji su izveli dela nekoliko švedskih i srpskih kompozitora.

Švedsku muziku izvele su pijanistkinja Milica Lundin, inače supruga ambasadora i violinistkinja Žana Lekić, a srpsku muziku dvoje niških umetnika Anđela Bratić na flauti i Stevan Spalević na klaviru.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare