Poziv na linč urednice „Podrinskih“

ŠABAC

Novinari(ke) bez zaštite

U ranim jutarnjim satima naprenjačka vlast Šapca, pod komandom Aleksandra Pajića, štampala je, na visokokvalitetnom papiru u boji, „poternicu“ za glavnom i odgovornom urednicim „Podrinskih“, Isidorom Kovačević.

Na ovaj način jasno su, crtanjem mete, stavili do znanja da su u Srbiji novinari(ke) najugroženiji(e) ali i da su bez ikakve zaštite.

Razlog ovoga „poziva na linč“ je činjenica da šabački naprednjaci i pored velikog finansijskog pritiska (uskraćivanje svih izvora finansiranja) na „Podrinske“, konstantnih pretnji njihovih botova preko društvenih mreža, nisu uspeli da „ugase“ ovaj list i tako spreče da javnost sazna pravu istinu o njihovoj vladavini ali i svim kriminalnim radnjama i malverzacijama koju Pajić i njegova ekipa čine.

Brojnim člancima u kojima se otkriva istina o delovanju visokih funkcionera šabačke vlasti, koji su duboko ogrezli u kriminalu, ali i šteti koju strani „investitori“ planiraju da naprave u Pocerini, Jadru, Rađevini i drugim mestima u Srbiji, glavna i odgovorna urednica „Podrinskih“, Isidora Kovačević, je, očito, skrenula pažnju na sebe i postala smetnja za nečasne rabote šabačkih naprednjaka. Ovom „poternicom“ Isidora Kovačević je nedvosmisleno označena kao nosilac slobode medija i slobode misli u Šapcu a to naprednjaci ne praštaju.

Zato pozivamo sve državne institucije, pre svega, Policiju i Tužilaštvo da hitno reaguju jer je potpuno jasno da je sada i život ove mlade novinarke ozbiljno ugrožen.

Takođe, pozivamo sve kolege i sve medije u Srbiji da objave ovu informaciju i tako javnosti skrenu pažnju na činjenicu da su novinari(ke) bez zaštite i da je profesija novinara (onih koji nisu pod „zaštitom“ vlasti) osuđena na odumiranje. U Srbiji više nema budućnost za nezavisne novinare.

Očekijemo i da, povodom ovoga, reaguju i sva Udruženja koja se bave medijima, slobodom medija, slobodom prava, ženskim pravima i osude ovaj huškači i, slobodno možemo reći, „fašistički“ čin kojim naprednjaci pribegavaju u obračunu sa neistomišljenicima i istinom.

Tražimo i odgovore:

1. Ko je naručio štampanje „poternice“?

2. Koja štamparija je „poternicu“ štampala?

Redakcija „Podrinskih“  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare