Čitaoci javljaju: Opet izbačeni životinjski ostaci na putu Veliko Trnjane-Palikuća, šta će ovog puta biti razlog da komunalna inspekcija ne reaguje

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da su opet izbačeni ostaci od zaklane životinje na putu Veliko Trnjane-Palikuća.

Ovo nije prvi put da neko baš na ovom putu izbacuje životinske ostatke ali uvek izostaju reakcije nadležnih, tj. onih koji primaju plate od novca građana da rešavaju ovakve probleme.

Za razliku od poslednjeg slučaja, kada su kosti bile razbacana pored puta ali u privatnim njivama sa letinom , što je leskovačka komunalna policija navela vlasnicima koji su slučaj prijavili, kao razlog da ne mogu da reaguju, ostaci su ovog puta na putu pa sa nestrpljenjem očekujemo razlog koji će da navedu da ne urade posao za koji ih plaćaju građani ni ovog puta.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milan
Milan
2 godine pre

Mile kako misliš da dokažeš i prstom da pokazeš da je taj i taj bacio iznutrice.Da li svhatate da tebate na sudu da dokazete..Kako?????? Ako niko ne svedoči ili ih ne opazi OSL sto je nemoguće, počinioc ne moze biti kaznjen jel nema DOKAZA…Spominjes klanice neke a šta ako je privatno lice.

Mile
Mile
2 godine pre
Odgovori  Milan

Kasnim Milane sa odgovorom jer nisam bio malo duže za kompjuterom. Odgovorio bih Vam da je malo verovatno da neko privatno lice kolje desetak krava ili bikova i onda kamionom istera otpad i rasporedi u nekoliko privatnih njiva, o čemu je bilo reči na ovom portalu, pre par meseca. Znači, ovo nije retka, jedina pojava. Vrlo često se na ovom putu bacaju kosti i iznutrice, čak vrlo često i na sami put. I niko ne može da nađe krivca. Šta rade onda službe koje su plaćene da nas zaštite od ovakvog ponašanja? Policajci kontrolišu puteve, pa me čudi da nisu videli ko, šta i kako vozi. A imaju i kamere pored puteva, pa mogu da provere kamione koji su prošli putevima, A mogu i da postave nekakve kamere sa obe strane ovog puta, pa kad se dogodi eksces mogu da provere kamione koji su prošli tim putem. Ali, neko nekoga štiti, a stradaju ljudi koji prolaze ovim putevima, ili seljaci kojima neko baci smrdljivi otpad u njivu. A ovo nije jedini put za ovakav otpad. Isto se radi i u okolini Badinca, ali o tome niko ne piše.

Mile
Mile
2 godine pre

Zar je toliko teško da se otkrije ko je kasapin koji se na ovaj način rešava klaničnog otpada? Zar raznorazne inspekcije, policije, … ne mogu da otkriju ovog počinioca? Toliko li se često kolje krupna stoka da ne može da se otkrije krivac. A on vrlo često ovakve tovare istovaruje na ovom putu, pa bi reko da nije od daleko. A što ne izbacuje ovo u kontejner, uz svo ostalo đubre, pa na deponiju, za koju su nas lagali da će biti centar za reciklažu. A smrad od nje daleko stiže, a neki dobijaju nagrade za to kako izgleda. Da nije žalosno, bilo bi smešno.

Peca
Peca
2 godine pre

Nemojte da smo maliciozni i da se bunimo i tražimo da inspekcijske službe rade svoj posao. Rade one posao, ali za sebe, ne za građanstvo (stanovništvo)… Mali milion puta sam i komunalnoj i građevinskoj i komunalnoj policiji i veterinarskoj i sanitarnoj i inspekciji rada ukazivao na zakonom nedozvoljene radnje koje ugrožavaju miran život građanima, pogotovo bolesnim građanima. Sve što sam dobijao kao odgovor je “Ima pravo”…Samo to, nigde tzv pouke o žalbi, ili upućivanje na viši organ. Jedino kažu da samo mogu da tužim, a takse…znate i sami Ljiljana. Doduše, pojedinci uz širenje ruku i šaputanje da moraju da čuvaju svoj posao, nezvanično mi kažu da je to “plaćeno tamo gde treba”, “kupljeno još za vreme žutih, pa neće valjda oni da ispravljaju krive Drine”. Najgore u svemu je to što sam od isterivanja pravde nervno oboleo i gutam “šaku lekova”, a vinovnici se samo seire i provociraju… Međutim, što kaže naš narod, ničija nije do zore gorela…
p.s. Ostaje mi da samo defetistički čekam da neko reši stvari, ali iskreno znam da je ovo pisanje na Jugpressu samo “ispuštanje ventila”, pražnjenje, jer se naravno ništa neće promeniti, pa čak i da se promeni vlast… E, to je ta kob srpskog(a) naroda: podmitljivost, malodušnost, koruptivnost…