Postavljena rasveta u ulici Radeta Žunića

LESKOVAC

Ulično osvetljenje je postavljeno u ulici Radeta Žunića. Ova prometna leskovačka ulica dobila je savremenu led rasvetu, čime je znatno poboljšana saobraćajna bezbednost u ovom kraju. Postavljeno je 63 novih stubova, kao i oko 1600 metara kablova. Gradonačelnik Goran Cvetanović je tim povodom održao konferenciju za medije naznačivši da je ovakva vrsta radova značajna zbog toga što direktno utiče na kvalitet života građana i da će Leskovac i u predstojećem periodu nastojati da još intenzivnije radi sa tim ciljem.

„Sredstva za ove radove u iznosu od 11,78 miliona dinara obezbeđenja su iz budžeta grada Leskovca. Ova značajna investicija, koja je prema rečima meštana veliki boljitak u odnosu na prethodno stanje, nije prvo ulaganje u ovo naselje, odnosno ulicu Rade Žunić. U budućnosti, u zavisnosti od mogućnosti „Puteva Srbije“, očekuju nas radovi na trotoaru i rekonstrukciji kolovoza kompletne ove ulice. O preciznim datumima ne možemo govoriti, s obzirom na to da se radi o državnom putu i da će u projekat biti uključeno nadležno ministarstvo i pomenuto preduzeće. Radovi bi trebali da budu izvedeni na oko kilometar i 800 metara, a predračunska vrednost je oko milion evra. Ukoliko Putevi Srbije ne započnu ovaj projekat, i ukoliko dobijemo njihovu saglasnost, radove ćemo finansirati iz lokalnog budžeta.“

Stanovnik ove ulice Bratoljub Cvetković je rekao da ova investicija mnogo znači stanovnicima i podsetio da je u ranijem periodu, zbog lošeg osvetljenja, bilo dosta saobraćajnih nesreća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare