Posle ukazivanja čitalaca i pisanja JUGpressa: Oslobodili trotoar za pešake

LESKOVAC

A posle fotografija čitalaca Regionalne informativne agencije JUGpress i ukazivanja redakcije da su izvodjači rdadova na gradskom trgu ogradu oko gradilišta postavili na kolovozu, i time ugrozili kretanje automobila i sprečili kretanje pešaka, danas oko 15 sati trotoar je oslobodjen.

Pešaci opet mogu slobodno da se kreću centrom grada a automobili kolovozom.

Ljudi koji rade u objektima blizu parka su nam rekli da su se danas čule i mašine koje se nalaze na prostoru gde je do skoro bio leskovački park.

Medjutim, redakcija JUGpressa nije dobila odgovore na pitanja koja je poslala pre dva dana izvodjaču radova , privatnoj firmi Bauwesen.

Pitali smo ih :

1. Da li imate saobraćajni elaborat  za izvodjenje radova na gradskom trgu u Leskovcu i kako on reguliše kretanje pešaka u tom delu grada?
2. Da li je u njemu naznačeno da će ograda oko gradilišta biti postavljena delom i na jednoj kolovoznoj traci?
3. Da li ste dobili dozvole za taj elaborat i takvo postavljenje ograde od nadležnih organa, inspekcija i saobraćajne policije?

Odgovore nismo dobili ni od leskovačke Policijske uprave, takodje ih pitali pre dva dana sledeće:

1. Da li izvodjač radova na gradskom trgu u Leskovcu ima saobraćajni
elaborat i da li je obaveza saobraćajne policije da to proveri?

2. Da li izvodjač radova ima dozvolu/saglasnost saobraćajne policije
da ogradu oko gradilišta postavi na delu kolovozne trake i tako ometa
saobraćaj?

Ali, i to što nisu odgovorili je odgovor.

Regionalna informativna agencija JUGpress poziva građane i građanke da nam šalju fotografije, tekstove i video snimke vezane za komunalne probleme u svom komšiluku, ulici, naselju, selu, gradu ili opštini .

Vaše priloge objavićemo na sajtu JUGpressa i tako probleme učiniti vidljivim.

Vidljivost doprinosi i njihovom rešavanju.

Pozivamo vas i da nam šaljete pitanja ili dileme koje želite da iznesete pred predstavnike nadležnih organa, odnose se na probleme i pojave u vašem okruženju, a niste u mogućnosti da to direktno učinite.

Naši novinari će potražiti odgovore za vas i objaviti ih kao medijske priloge.

Mejl adresa redakcijajugpress1@gmail.com

viber 063/8549104

fejsbuk: JUGpress

tviter : JUGpress

3
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
3 Autor komentara
JocaJugpressprofesor drzi cas Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
profesor drzi cas
Gost
profesor drzi cas

S obzirom da ste trazili odgovore na pitanja u vezi informacija od javnog znacaja, posle protoka zakonskog roka za dostupnost informacija, odgovorno lice navedenih institucija napravilo je prekrsaj po kojem se izrice kazna. Neka sledeci put Vas zahtev sadrzi odredbe tog zakona uz napomenu roka za odgovor i posledicu sankcija u slucaju neodgovaranja Vama. I to je vrsta bahatosti, kad neko ko mora, sebi da za pravo da ne odgovara. Kao prvo, Vi ne pitate zbog sebe, vec zbog gradjana. Kao drugo, Vasa su pitanja bila opravdana sto dokazuje postupanje izvodjaca nakon Vaseg pisanja. Povukao je ogradu, sto je i bio cilj pisanja. A mene sad ko gradjanina zanima zbog cega je novinare vise briga za gradjane od institucija koje isti ti gradjani placaju da brinu o njima? Sramota je da je sve, kojima ste pisali, manje briga za gradjane. I to gradjani treba da cuju. Greske se desavaju. Ali to treba priznati. Da ne ispadne da smo drzava bahatih koji pisu zakone za gradjane, a sami ne moraju da ih se pridrzavaju.

Проститутки Бишкека