POSAO ZA 50 RADNIKA U NEMAČKOJ FIRMI

LESKOVAC

Na 90. sednici Gradskog veća doneta je odluka da se investitoru iz Minhena, „DELEIY Senf & Feinkost GmbH“ bez naknade da građevinsko zemljište, kako bi u Zelenoj zoni izgradio prpoizvodni pogon i zaposlio 50 radnika. Ovom prilikom usvojen je elaborat o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade.
Pod investicionim ceiklusom podrazumeva se izgradnja objekta u industrijskoj zoni sever Zelene zone, površine 1.000 metara kvadratnih, sa instalaciojom ostalih kapaciteta. Reč o o objektu namenjenom otkupu, čuvanju, skladištenju i distribuciji poljoprivrednih proizvoda. Ulaganje investitora iznosiće milion 211 hiljada evra, od čega će nešto ipsod miliona biti uloženo u izgradnju objekata, a ostatak u trajno obratna sredstva, obrazložio je predstavnik ALER-a Jovan Jović.
Investitor je najvavio zapošljavanje 50 radnika na neodređeno vreme, ali i 150 radnika na određeno, kao i indirektno zapošljavanje 500 do 800 ljudi u proizvodnji zasda.
Realizacija investicije dovešće do višestrukog uvećanja prihoda grada Leskovca. Očekivani troškovi grada po osnovu otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade iznose 149.620 evra, a ukupno očekivani javni prihodi od realizacije investicije iznose 164.551 evro, kaže se u elaboratu.
U elaboratu se dalje kaže da je projekat isplatljiv sa svih aspekta i ekonomičan. Tržištu nudi specifičan objekat, nova znanja u proizvodnji industrijskog krastavca kornišona i primenu agrotehničkih mera po najnovjim tehnologijama sa obezbeđenim plasmanom i garantovanim otkupnim cenama. Projektom se obezbeđuje finansiranje poljoprivrednih proizvođača za formiranje zasada.
Kako je istakao Jović, elaborat je skladu sa Uredbom o načinu na koji može lokalna samouprava da izda građevinsko zemljiše bez naknade. U planu je da bude na javnom uvidu u trajanju od osam dana, i nakon toga će biti upućen Skupštini grada na dalje odlučivanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare