Pomoćni teren “Dubočice” sa veštačkom travom

LESKOVAC

Nekadašnji pomoćni ”Dubočicin” stadion, a uskoro moderan fudbalski teren sa veštačkom travom, već dobija završni sloj i vrlo brzo će mladje selekcije moći da koriste ovaj prostor za trening.

U pripremi za završne radove, prostor je oslobodjen viška zemljanog materijala, ugradjene su trenažne cevi i betonski ivičnjaci, a teren posut tucanikom, koji će služiti kao tampon sloj. Na dve čeone strane biće postavljena zaštitna mreža.

– Trenutno se radi fino posipanje terena sitnim tucanikom, a potom sledi postavljanje veštačke trave.Grad u projektu učestvuje sa 1o, a Fudbalski savez Srbije sa 2o miliona. Veštačka trava već je kupljena u Holandiji i stigla je u Srbiju. Očekujem da radovi budu završeni do kraja ovog meseca, kada ćemo fudbalskim klubovima i školama fudbala, na korišćenje predati moderan teren, rekao je gradonačelnik.

Dragan Stojiljković, predsednik Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga naglasio je da će aktuelni radovi na pripremi za postavljanje veštačke trave, biti završeni do kraja nedelje:

– Time će i grad u potpunosti odraditi svoj deo posla. Paralelno će se raditi ograda, za koju smo završili tender i izabrali izvodjača.Uvodimo ga u posao, koji bi trebalo da traje narednih 15-2o dana. Imali smo posetu predstavnika fudbalskog saveza i firme koja će postavljati veštačku travu, dobili instrukcije koje smo ispoštovali i sada očekujemo da u Leskovac stigne 25 šlepera najkvalitetnije veštačke trave iz Holandije, koji su već prošli carinu i u Srbiji su. Verujem da će teren, do 1. jula biti kompletiran, na dobrobit fudbala i mi se, kao fudbalski radnici, gradonačelniku i lokalnoj samoupravi, posebno zahvaljujemo na podršci.

Prvi čovek grada je iskoristio priliku za kratku posetu Fudbalskom klubu ”Dubočica”, koji će od jeseni igrati u Srpskoj ligi. On je podsetio na skoriju istoriju ovog sportskog kolektiva, koji je zbog neodgovornog odnosa pojedinaca, dva puta brisan iz registra.

– Podsetiću vas da je , u vreme prethodnog rukovodstva, zbog velikih dugovanja, Dubočica ugašena. Potom je formiran klub ”Dubočica 1923”, koji je iz istih razloga, vrlo bzo doživeo sudbinu svog prethodnika. 2014. dolaze novi ljudi, formira se novi klub, i grad staje iza njega. Već u prvoj sezoni ulazi u Nišku zonu, a sada i u Srpsku ligu. To je rezultat rada rukovodstva i napora grada da očuva jednu od najstarijih sportskih organizacija u ovom delu Srbije.

Lokalna samouprava u sport svake godine ulaže sve više novca, pa otuda i investicija u teren sa veštačkom travom, kako bi na njemu stasavale nove generacije fudbalera.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Verica Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Verica
Gost
Verica

Zasto vestacka trava.. Da li imate predstavu koliko je pokidanih ligamenata kolena na vestackoj travi?