I leskovačka sprža brend

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC
”Leskovačka sprža” je, rešenjem, koje je Zavod za intelektualnu svojinu izdao 6. Juna, sertifikovana kao proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom i sada i zvanično postaje treći brend Leskovca, posle roštilja i ajvara, rekao je danas za JUGpress direktor Regionalne privredne komore Leskovac (RPKL)Goran Jović.
Regionalna privredna komora ima nameru da ovaj specijalitet zaštiti i kod Svetske organizacije u Ženevi, dodao je on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grad Leskovac obezbedio je 4oo. ooo dinara, koliko je bilo neophodno da bi se ušlo u postupak sertifikacije, a ova složena procedura poverena je Regionalnoj privrednoj komori Leskovac. Stručni tim, koju su činili Koordinator za poljoprivredu Vladimir Bojović, profesor doktor Miodrag Lazić i doktor Snežana Ilić Stanković, u rekordom roku je izradio Elaborat za zaštitu imena porekla ”Leskovačka sprža”, pripremio neophodnu dokumentaciju i analize.

Kroz aktivnu marketinšku kampanju, registracijom Udruženja ”Domaća sprža”, stalnim edukacijama, stručnim skupovima i sastancima sa proizvodjačima, rešenjem Zavoda za intelektualnu svojinu, 6. juna, okončana je sertifikacija ovog prepoznatljivog specijaliteta.

Geografska oznaka upisana je u Registar pod brojem 77.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Regionalna privredna komora ima u planu i da podnese zahtev za međunarodno registrovanje oznake geografskog porekla imena porekla kod Svetske organizacije za intelektualnu svojinu sa sedištem u Ženevi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare