Policijskoj upravi Vranje grad poklonio dva opremljena vozila

VRANJE

 

Ugovor o donaciji vozila i telekomunikacione opreme potpisali su gradonačelnik,  Slobodan Milenković i načelnik PU u Vranju, Igor Živković.

Vrednost donacije je nešto više od tri miliona dinara. Dva i po miliona su utrošena za „ladu nivu“ i „fijat punto, a ostatak za opremu. Novac

je prikupljen od naplaćenih kazni u saobraćaju, a vozila će koristiti saobraćajna policija.

„Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja je sredinom prošle godine predložio da se deo novca od naplaćenih kazni u saobraćaju odredi za opremanje saobraćajne policiji na teritoriji grada. U budžet

Republike Srbije ide 70 odsto, a lokalnoj samoupravi ostaje 30 procenata. Polovina tih sredstava namenjena je za unapređenje saobraćajne infrastrukture, a 50 posto za unapređenje bezbednosti saobraćaja. Ova donacija je tri puta veća od prethodne“, rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da je grad Vranje donirao i prikolicu za motorne sanke Sektoru za vanredne situacije, ali ne iz ovih sredstava.

Načelnik policijske uprave, Igor Živković se zahvalio na ovoj značajnoj donaciji i rekao da će se aktivnosti ogledati na povećanju sigurnosti učesnika u saobraćaju. Zato nam je potrebna adekvatna oprema i u tome je i značaj potpisanog ugovora“, istakao je Živković.

On je dodao da je ulaganje u opremu Policije, ulaganje u bezbednost. Nijedan sistem ne može da funkcioniše bez sistema bezbednosti.

Nakon potpisivanja ugovora o donaciji, gradonačelnik je ključeve od vozila uručio načelniku Policijske uprave u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare