Poginuo Gradimir Mikić, predsednik opštine Ranilug

Gradimir MIkic

NIŠ

 

Predsednik opštine Ranilug Gradimir Mikić i predsednik Skupštine te srpske opštine u Kosovskom pomoravlju  Saša Aleksić poginuli su u danas oko 13 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoput Niš-Skoplje kod Doljevca.
U udesu su povređeni i supruga predsednika opštine Vesna Mikić i Davor Petković, predsednik odeljenja za prosvetu i zdravstvo u opštini Ranilug.

Oni su se nalazili u automobilu marke “tojota lend kruzer” koji  je sleteo sa puta pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, spekuliše se da je pukla guma.

Džip se vise puta prevrnuo .

Gradimir Mikić je svih ovih godina bio jedan od  politički najaktivnijih Srba sa Kosova I Metohije ali u svom rodnom kraju, Kosovskom Pomoravlju.

Bio je dugogodišnji član SPO I jedan od onih Srba koji su se usudjivali da učestvuju u koosvkim institucijama I bore sew za svoj narod, koji je ostao da živi na Kosovu, I onda kada su vlasti u Beogradu bile protiv učešća.

Bio je poslanik u Skupštini Kosova, dugogodišnji odbornik u Skupštini opštine Kosovska kamenica I predsednik novoformirane srpske opštine Ranilug.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare