Druženje vojske i naroda

dig

VRANJE

 

U Vranju je kasarna „Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog“ organizovala druženje pripadnika 4. brigade Kopnene vojske sa građanima.

Pozdravljajući prisutne načelnik grupe za civilno-vojnu saradnju komande brigade, major Miroslav Stojanović je izrazio zadovojstvo brojem posetilaca.

Najviše je bilo mladih koji su bili u prilici da se druže sa pripadnicima 4. brigade, ali i da se upoznaju sa oružjem i opremom koja je  bila izložena.

Starešine i vojnici su građanima prikazali deo aktivnosti koje pokazuju osposobljenost ove vojne jedinice. Najmlađi su bili najviše zainteresovani za borbena vozila i naoružanje, ali i za službene pse.

Mnogi posetioci obišli su Spomen sobu u kojoj su izloženi eksponati iz istorije ove jedinice koja nastavlja tradiciju Prvog pešadijskog puka Knjaza Miloša Velikog.

Svoje kapije ova kasarna u Vranju za građanstvo otvara 11 godina i interesovanje je uvek veliko. Tada dolaze ne samo posetioci iz Vranja već i celog Pčinjskog okruga. Prema nekim procenama u protekloj deceniji bilo je preko 50.000 ljudi.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare