Mitrović: Čemu služi Privredni aktiv?

BUJANOVAC

Prvi čovek bujanovačkog odbora Srpske napredne stranke i narodni poslanik u Skuštini Srbije Nenad Mitrović je, u izjavi za JUGPress povodom inicijative o osnivanju Privrednog aktiva opštine Bujanovac,  rekao da se na ovu ideju došlo kroz razgovore sa direktorima velikih bujanovačkih preduzeća.

„Privredni aktiv ustvari nije ništa novo, Bujanovac je to već imao i to u nekim boljim vremenima kada su bujanovačke firme zapošljavale 7.500 ljudi. Ideja je zajednički nastup – pred nadležnim državnim organima, zajednički razgovori sa svim subjektima koji mogu pozitivno da utiču na razvoj privrede u opštini, kao i zajedničko zalaganje u rešavanju problema kojih nije malo.“

Mitrović  naglašava da inicijativa nije nikako politički motivisana i da je jedini cilj jačanje bujanovačke privrede – očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mesta.

„Privredni aktiv bi činila sva preduzeća koja procene da će  kroz međusobnu saradnju i nastup unaprediti svoje poslovanje, rešiti neki problem i tu mislim i na Srbe i na Albance, a prepreka na putu razvoja je mnogo. Podatak da Bujanovačka Banja na mesečnom nivou za komunalnu taksu za iznošenje smeća izdavaja 200.000 dinara bi trebalo da ilustruje ono o čemu govorim, pa tamo imamo dva kontejnera za smeće. „Gumoplastika“ je još drastičniji primer – ovo preduzeće je u vreme najveće krize, stečaja, bez ijednog radnika u pogonu, za komunalnu taksu platilo devet miliona dinara, i o kakvom razvoju mi pričamo?“, pita Mitrović i dodaje da je na sednici lokalnog parlamenta zatražio od opštinskih vlasti formiranje radnog tela koje će se pozabaviti komunalnim taksama.

„Predsednik opštine Šaip Kamberi je obećao, ali nije ispunio obećanje, što samo govori da su njemu neke druge stvari važnije, možda slikanje na kojekakvim stadionima po inostranstvu.“

Inače, Kamberi se već izjasnio o ovoj inicijativi koju je, u objavi na facebook profilu opštine , okarakterisao kao nameru za stvaranje paralelnih vlasti u Bujanovcu, motivisanu političkim ciljevima pojedinaca koji bi trebalo da znaju da je to „igranje vatrom u opštini u kojoj su međuetnički odnosi krhki“.

Mitrović je istakao da ga je ova reakcija, kaže  iznenadila.

On smatra i da Kamberi, kao predsednik jedne opštine, mora da se ponaša mnogo odgovornije, da mu je ” dužnost da radi za dobrobit građana, a ne na štetu”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare