Podrška ženskom preduzetništvu u Privrednoj komori

LESKOVAC

 

U Regionalnoj privrednoj komori Leskovac održana je treća u nizu edukativnih radinica „Podrška ženskom preduzetništvu“, koje organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, Fondom za razvoj Republike Srbije i Razvojnom agencijom Srbije, a uz podršku komapnije DHL Internacional Beograd.

Svetlana Nikolić iz Razvojne agencije Srbije predstavila je dva programa podrške ženskom preduzetništvu. Ovi progami odnose se kako na podršku početka poslovanja, tako i na podršku daljeg razvoja ženskog preduzetništva. Razvojna agencija Srbije implementira ova da progama u sklopu „Godine preduzetništva“, u okviru kojeg se implementia 33 projekata.

Olga Radovanović iz Fonda za razvoj Srbije predstavila je kredite za koje preduzetnice mogu da konkurišu. To su investicioni krediti, krediti za trajna obrtna sredstva, start ap krediti, krediti koji podstiču zapošljavanje, a u okviru kojih Ministarstvo privrede dodeljuje grantove, gde je 30 posto bespovratnih sredstava, a 70 posto kredita.

komora zensko predsednistvo 1

Milan Ristić, iz Privredne komore Srbije, Centra za mala i srednja privredna društva, rekao je da komora pruža maksimalnu podršku ženama, početnicama u biznisu, kao i onima koje već uveliko rade. Cilj je da sredstva koja su namenjena otpočinjanju posla i poboljšavanju postojećeg posla budu približena ženama preduzetnicama u Leskovcu, rekao je on.

U radu radionice učestovala je i Gordana Plemić, iz Udruženja roditelja, koja je, u okviru kampanje ovog udruženja „Budi odgovoran“ govorila o značaju prevencije raka grlića materice.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare