Podeljeno 500 higijenskih paketa u Romskom kulturnom centru

NIŠ

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prisustvovale su danas podeli 500 higijenskih paketa u Romskom kulturnom centru u Nišu. Obradović je najavila da će u Srbiji biti podeljeno ukupno 12.000 paketa u 179 podstandardnih naselja u 29 gradova i opština.

          “U borbi protiv kovida izuzetno je važna higijena i stalno pranje ruku, nošenje maski i korišćenje alkohola, a najveći broj stanovnika romskih naselja, koji su uglavnom stanari podstandardnih naselja, to sebi ne može da priušti”, izjavila je Obradović.

            Pripremu paketa pomogli su donatori – GIZ, Fond za otvoreno društvo, Stalna konferencija gradova i opština i Crveni krst Srbije.

           “Pored podele paketa mi evidentiramo ljude za vakcinaciju, a vrlo je važno da i ih i posle evidentiranja proveravamo i podstičemo da i zaista odu na vakcinaciju i revakcinaciju”, rekla je Obradović.

            Ona je kazala da je za svaku pohvalu to što se Niš nalazi na šestom mestu u Srbiji po procentu stanovništva koje je vakcinisano.

             “Sa nešto manje od 120.000 stanovnika koji su primili prvu dozu, odnosno sa 56,5 odsto vakcinisanih Niš se nalazi na šestom mestu, iza Priboja i četiri beogradske opštine”, rekla je Obradović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare