Podeljeni ugovori za samozapošljavanje vredni 17,7 miliona dinara

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca podeljeno je 59 ugovora za meru samozapošljavanja. Za ovu svrhu iz budžeta grada opredeljena suma od 17,7 miliona dinara. Predsednik Provremenog organa Goran Cvetanović kaže da je lokalna samouprava, pored komunikacije sa privrednicima i investitorima, usmerena i ka razvoju malih i srednjih biznisa koji u velikoj meri doprinose razvoju i jačanju ekonomije.

„Jedna od mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje je takozvano samozapošljavanje. Na ovaj način ćemo dati vetar u leđa novim privrednicima, među kojima je dosta i žena i mladih. Sve je više onih koji žele da započnu svoj posao, da žive od svog znanja i svojih veština, i to nas veoma raduje, a mi smo tu da im pomognemo na samom početku putovanja u novo razdoblje života.

Milica Ranđelović iz Vučja planira da otvori kozmetički salon i kaže da ova finansijska pomoć i podrška u poslovanju početnicima mnogo znači, jer se na početku poslovanja susreću sa raznim izazovima i troškovima.

Advokat Milan Lazarević smatra da ovakvim projektima Grad pruža podršku licima bez zaposlenja, da sa jedne strane steknu potrebna iskustva za vođenje sopstvenog biznisa, a sa druge strane, što je još bitnije, podršku za realizaciju sopstvenih ideja.

„Ovo je i način da svi ostanemo u rodnom gradu i na taj način doprinesemo njegovom razvoju.“ (kraj) IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nažalost
Nažalost
7 meseca pre

80% članovi. Veliki uspeh za svest čelnika grada, jer su do pre par godina bili ubeđeni da sredstva treba davati samo članstvu stranke. Kad od onih koji dobijaju sredstva bude 0,3% tad se javite.

Objektivno
Objektivno
7 meseca pre
Odgovori  Nažalost

Sad je bila dobra situacija da se iskoristi momenat, jer su prijave bile avgusta, dok većina ide na letovanje. Prvobino je na spisku bila crta da nas četrdesetoro prođemo, ali na kraju je ispalo da su i ostali prijavljeni bili te sreće. Samo oni sa dugovima, bivšim korisnicima subvencije nsz i nepotpunom dokumentacijom nisu ispunili uslov.

Pfeffer ko jet
Pfeffer ko jet
7 meseca pre
Odgovori  Objektivno

Naravno da su morali da se peglaju i idu na fer priču zbog nedavne afere u Tržištu kada je dobar deo zapošljenih ispitivan zbog malverzacija u vezi dodela subvencija. Još idu izbori…

Narod bira
Narod bira
7 meseca pre
Odgovori  Nažalost

Pa on i Pericu naucio da projektno peru pare. Ovaj ce konkurise polupismen, a ovaj ce mu uplati. Da se zahvali s nase narodne pare za Pericino cutanje na njegovo bahacenje. Glasajmo promene! Da odu ovi koji su zahvalni vozacima, sekretaricama. Da odu ovi sto ih s kupljene diplome zaposljavaju na budzet. Neka dodju drugi. Kazu svi su lopovi. Kako lopov prepoznaje lopova? A nase su pare. Onda biram ko ce da me potkrada.
Pozivam sve koji znaju za kradju izbora da obaveste novinare koji ce preneti gradjanima. Rasturicemo kutije, zaustaviti takvo namesteno glasanje. Odmah se javite!