Počinje borba sa komarcima i bubašvabama

LESKOVAC
U Leskovcu najavljuju akciju  deratizacije I dezinsekcije za 16. maj a akcija počinje u 10 sati.

 

Gradska uprava za zaštitu životne sredine u Leskovcu  sprovešće  akciju sistemske dezinsekcije i deratizacije na teritoriji grada za koju kažu da spada u grupu preventivnih mera u cilju sprečavanja pojave zaraznih bolesti kod stanovništva.

Naćelnica ove uprave  Bobana Stošić za JUGpress kaže da će poslovi na dezinsekciji biti plaćeni  sa 1.744.500 dinara a deratizacije sa 290.500 dinara.

“Taj iznos, ukupno 2.035.000 dinara se plaća iz Fonda za zaštitu životne sredine”, objašnjava Stošićeva.

 

Poslove na dezinsekciji I deratizaciji  obavljaće   stručna ustanova „Jugoinspekt“ iz Beograda, kao najpovoljnijem ponuđaču, kažu u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine a  a stručni nadzor vršiće ustanova „Institut za javno zdravlje“ Niš.

Akcija podrazumeva deratizaciju  javnih zelenih  površina, groblja, deponija, nehigijenskih naselja, poslovnih I gradskih prostorija, kolektivnog stanovanja – podrumske prostorije.

U akciji dezinsekcije vršiće se  suzbijanje odraslih formi komaraca, krpelja na javnim zelenim površinama, bubašvaba, bubarusa i drugih štetnih insekata u objektima kolektivnog stanovanja i poslovnim i pomoćnim gradskim prostorijama.

Sem obaveštavanj preko lokalnih medija  građani Leskovca će biti informisani I, kako se navodi “ lepljenjem plakata na vidnim mestima, na svim lokacijama koje će biti tretirane, sa datumom i vremenom kada će se tretman vršiti i to u vidu postavljanja plakata „OBAVEŠTENjE“”.

U okviru akcije vršiće se zamagljivanje u kasnim večernjim satima, u cilju uništavanja odrslih formi komaraca, o čemu će građani i pčelarska društva biti blagovrameno obavešteni, saopštava Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare