MUP: Direktori , na vreme prijavite ekskurzije

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova podseća direktore škola da blagovremeno, a najkasnije 48 sati pre otpočinjanja ekskurzije, obaveste nadležnu organizacionu jedinicu MUP-a o planiranim ekskurzijama,  naročito o prevozniku, mestu i vremenu polaska učenika i broju angažovanih autobusa.

Sve ovo je potrebno  kako bi policijski službenici saobraćajne policije mogli da isplaniraju i realizuju kontrolu vozila i vozača pre otpočinjanja prevoza učenika, navode u MUP-u .

Dodaju da se “u narednom period”  očekuje  veliki broj ekskurzija za  učenike  osnovnih i srednjih škola na kojima će ih voziti  autobusi.

 

Prilikom kontrole autobusa i vozača, vrši se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti autobusa, alkoholisanosti vozača, kao i poštovanja propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza.

 

Tokom 2015. godine, saobraćajna policija je pregledala više od 14.000 autobusa koji su vršili prevoz učenika na ekskurzije i iz saobraćaja isključila 13 autobusa zbog tehničke neispravnosti i 10 vozača zbog psihofizičkog stanja (alkoholisanosti, odnosno umora), navode u policiji.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare