Očišćena lista čekanja za operaciju vena na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš

NIŠ

   Operisana su i poslednja dva pacijenata koji su bili na listi čekanja za operaciju vena od ukupno njih 72. Lista bolesnika za operaciju vena porasla je značajno tokom ove dve poslednje kovid godine, jer se nisu operisali bolesnici koji nisu hitni zbog povećanog epidemiološkog rizika, a vene nisu hitna indikacija“, naveo je dr Dragan Milić, direktor niške Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

  „U novembru i decembru operisano je svih 72 bolesnika sa liste čekanja, čime je ispunjeno obećanje koje su dali da će svi oni biti operisani do kraja ove godine. Lista bolesnika za operaciju vena je očišćena i više niko ne čeka operaciju“, naglasio je dr Milić.

 Milić se zahvalio osoblju klinike, posebno hirurzima, anesteziolozima, instrumentarkama, higijeničarima i bolničarima na angažmanu, kako bi ostvarili ovaj cilj. 

 „Često se  ostajalo daleko posle zvaničnog radnog vremena kako bi dnevni program bio završen, a nisu pisani niti traženi dodatni sati za osoblje“, istiće dr Milić.

Zahvalan je i Upravi UKC Niš i Apoteci na obezbeđenom potrošnom materijalu koji je bio neophodan da se obave ove “dodatne” operacije koje nisu rađene u ovom obimu tokom protekle dve godine.

 „Ova relativno jednostavna procedura privatno košta od 1000-2000 evra. Pored vrhunske usluge koju su naši bolesnici dobili, uštedeli su i svoj novac, jer su operisani na uput RFZO. Ako računamo sve operisane, uštedelo se preko 100 000 evra“, istakao je dr Milić.

On je na kraju poručio da svi zajedno možemo mnogo toga, ali da je potrebno samo malo dobre volje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare