POČELI RADOVI U ULICAMA STRAHINJIĆA BANA I VLAJKOVOJ

LESKOVAC

 

Radovi na uređenju trotoara u ulici Strahinjića Bana počeli su sredinom nedelje, i biće završeni u roku od 60 kalendarskih dana, kako je predviđeno ugovorom sa izvođačem radova, firmom „Sistem SML Graditelj“ Leskovac. Vrednost radova je 5,6 miliona dinara, a investitor je Direkcija za urbanizam iizgradnju Leskovac.

Biće sanirani trotoari i pešačke površine od 1.900 kvadratnih metara na potezu od ulice Cara Lazara do ulice 28. marta. Projektom je predviđeno formiranje 49 parking mesta za potrebe stanara stambenih zgrada, postavljanje kontejnerskih niša i zaštitih pešačkih ograda. Planirana je i sanacija postojećih trotoara na severnoj strani presvlačenjem slojem asfalta, uz zamenu ivičnjaka i postavljanje zaštitih ograda, kako bi se sprečilo parkiranje i omogućio nesmetan prolaz pešačima.

Započeti su i radovi na uređenju trotoara u Vlajkovoj ulici, na potezu od Radničke ulice do trga Crnog Marka. Vrednost ovog ugovora je 2,9 miliona dinara, rok za izvođenje radova je 75 kalendarskih dana, a izvođač radova je „Investgradnja“ Leskovac. Planirana je sanacija postojećih trotoara na istočnoj strani, ugradnja sloja asfalta, uz zamenu uličnih ivičnjaka i postavljanje zaštitne pešačke ograde. Projektom je obuhvaćeno uređenje trotoara površine 1.100 metara kvadratnih, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je obišao pomenute radove.

On je naglasio da će se, osim ovih radova, krenuti i sa kompletnom rekonstrukcijom trotoara u Radničkoj ulici, sa revitalizacijom zelenila i sadnjom novog drvoreda. U toku su radovi na sanaciji 1.450 metara trotoara u ulici Južnomoravskih brigada i na bulevaru Oslobođenja, u vrednosti od 4 miliona i 600 hiljada dinara.

Planom i programom Direkcije predviđena je i izgradnja trotoara u Svetoilijskoj ulici i u naselju Ančiki u ulici Toma Kostić, za šta je grad odvojio 12 miliona dinara. Realizacija ovih projekata biće započeta u naredna dva meseca i oni će biti završeni u toku ove godine, dodao je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

Leskovca ulice 1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare