ZAVRŠNA KONVENCIJA LISTE SPS-JS BIĆE ODRŽANA U LESKOVCU

LESKOVAC

Predsednik Gradskog odbora SPS Aleksandar Đurović najavio je završnu predizbornu konvenciju ove stranke za sredu, 20. april 2016 u 16 časova.
„Pozivam sve članove, simpatizere i glasače na završnu konvenciju Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Partije zelenih, koja će biti održana u SRC „Dubočica“. Po prvi put u istoriji postojanja naše stranke ovakav skup će se održati u Leskovcu, čime nam je učinjena velika čast, ali i obaveza. Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da što bolje organizujemo ovaj skup i nećemo dovoditi goste sa strane. Na skupu će govoriti, pored mene koji ću pozdraviti okupljene kao domaćin skupa i predsednik Gradskog odbora SPS-a, predsednik JS Dragan Marković Palma i predsednik SPS Ivica Dačić.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
drag sner
drag sner
8 godine pre

Veliki je cilj pred nama i ne treba ga gubiti iz fokusa. Naravno, ono što svi trebaju znati u ovom trenutku jeste to, da ko zaista realno može ostvariti taj cilj, bez obzira na zalutale i neupućene namernike u celokupnoj priči. Formiranje gradske opštine Vučje u sadašnjem trenutku je potpuno realno jer iza te ideje čvrsto stoji Socijalistička partija Srbije (3), trenutno možda najsnažnija i najorganizovanija partija u Srbiji, što se pogotovu vidi na ovim prostorima.
S obzirom na to da će SPS posle izbora sigurno igrati odlučujuću ulogu u lokalnom parlamentu Leskovca, to je skoro sigurno da će se i pitanje formiranja tri gradske opštine, među kojima je i Vučje, uspešno pokrenuti i realizovati. Postavlja se onda pitanje svrhe daljih pokretanja građanskih inicijativa i dalje priče ovakvih grupacija na ovu temu.
Princip subsudijernosti koji moramo prihvatiti kako bi bili deo razvijenog sveta a koji prostim rečima znači, da probleme najefikasnije može rešavati onaj nivo vlasti koji ih najbolje i vidi , odnosno niži nivoi lokalne samouprave ih rešavaju efikasnije, jedan su od uslova koji ćemo morati prihvatiti sa otvaranjem poglavlja u naredne dve godine. To znači da će u Srbiji morati da se formiraju još najmanje oko 400 novih opština pri čemu je osnovni reper da potencijalna opština bude gravitacioni centar područja na kome živi najmanje 10 000 stanovnika. Mi ispunjavamo sve uslove a kao bivša opština imamo i izgrađenu infrastrukturu i veliki ekonomski potencijal.
Predsednik Gradskog odbora SPS-a u Leskovcu i glavni kandidat za gradonačelnika, Aleksandar Đurović , vizionar je koji vidi veliku korist u ovome i za sam Leskovac, jer će u tom slučaju i grad dobijati višestruko veći budžet a imati daleko manju odgovornost nego li je ima sada, sam administrativni aparat biće mnogostruko efikasniji a u skupštini neće biti trvenja zbog interesa na relaciji grad –selo. Socijalistička partija Srbije je u ovoj kampanji uspela da obnaroduje ovu ideju i da je približi građanima na pravi način .
Onaj ko bude imao najveći broj odbornika u skupštini grada postaviće gradonačelnika. Na osnovu procene većine građana trenutno mi stojimo najbolje i realno je da ako tako ostane do kraja da će Aleksandar Đurović biti gradonačelnik. U tom slučaju bi i formiranje novih opština bilo zagarantovano.
Zaokružimo zato broj 3 na predstojećim izborima ukoliko želimo formiranje tri nove opštine od kojih je jedna Vučje !
Zaokružimo broj 3 i izaberimo Aleksandara Đurovića za novog gradonačelnika Leskovca!

maca
maca
8 godine pre

Svaka ti cast Milose

Miloš
Miloš
8 godine pre

Oces li da kazes kako nemate kandidata za gradonacelnika, pa podrzavate SNS. U SPSu sam, ali nemam nameru ni da dodjem na miting niti da glasam za SPS. Za Jedinstvenu Srbiju na lokalu mozda.