Počeli radovi u Kosovskoj ulici 

VRANJE

U Vranju su danas počeli radovi na izradi vodovodne i atmosferske mreže u jednoj od prometnijih saobraćajnica u gradu. Reč je o Kosovskoj ulici koja će nakon završetka ovih radova biti i asfaltirana. Ovaj projekat Grad Vranje realizuje zajedno sa Ministarstvom privrede. Tim povodom gradonačelnik Slobodan Milenković sa predstavnicima ovog ministarstva potpisao je Zapisnik o uvođenju izvođača radova u posao. 

„Dužina koja se rekonstruiše je 1.300 metara, od mosta na Sobinskoj reci do skretanja za Industrijsku zonu. Osim saobraćajnice biće rekonstruisane i podzemne hidrotehničke instalacije, odnosno vodovodna mreža u dužini od 300 metara, kišna kanalizacija u dužini od 500 metara, kao i ivičnjaci i trotoari. Pre toga je u okviru projekta „Čista Srbija“ kompletno zamenjena fekalna kanalizaciona mreže sa svim priključcima. Rok za završetak radova je 90 dana. Vrednost investicije je 52 miliona dinara, po 50 posto učestvuju lokalna samouprava i Ministarstvo privrede“, rekao je gradonačelnik nakon obilaska gradilišta. 

On je najavio da će u narednom periodu i naselje Bunuševac dobiti kanalizacionu mrežu, čime će biti poboljšan kvalitet života ljudi koji ovde žive i koje je postalo sastavni deo grada.  

Milenković se zahvalio Ministarstvu privrede, ali i Ministarstvu građevine koje je imalo sluha i usvojilo zahtev Grada da se nakon završetka fekalne kanalizacije ne asfaltira i ne vraća u prvobitno stanje Kosovska ulica, jer se znalo da će početi kompletna rekonstrukcija.  

Sredstva i predviđena količinu asfalta i materijala Grad je utrošio za kompletno presvlačenje ulica Save Kovačevića i Cara Dušana, istakao je gradonačelnik. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare