Počeli radovi na obnovi Zadružnog doma Dubnici 

VRANJE

 

U poslednje dve decenije na teritoriji grada Vranja mnogi zadružni domovi su ruinirani i prepušteni zubu vramena. Jedan takav objekat je i u selu Dubnica koji je stradao tokom bombardovanja 1999. godine.

Gradska vlast je odlučila da ga obnovi i u petak su u Dubnici boravili narodni poslanik Slaviša Bulatović i čelnici lokalne samouprave.

Obnova zadružnog doma koji je bio centar kulturnih, ali i mnogih drugih zbivanja značiće mnogo za meštane ovog, ali i susednih sela.

Predsednik MZ Dubnica Vlastimir Aritonović je izjavio da obnovom Zadružnog doma površine 500 kvadrata gradsko rukovodstvo još jednom je dokazalo da se stara o ravnomernom razvoju sela i grada.

Narodni poslanik Bulatović je rekao da i pored velikih poteškoća, lokalna vlast odgovornim radom uspeva da odgovori na probleme koje opterećuju sve njene stanovnike.

„Činjenica je da je Vranje jedno veliko gradilište i verujem da ćemo u narednom periodu imati još puno mesta na kojima ćemo graditi i obnavljati“, rekao je narodni poslanik.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je podsetio da je zgrada podignuta neposredno nakon odlaska okupacionih snaga u Drugom svetskom ratu, a da su objekat koristili i meštani okolnih sela, sve do NATO bombradovanja, kada je i stradao.
„Cilj lokalne samouprave je da pored jačanja poljoprivrede selu vrati društveno-kulturni život i time prvenstveno zaustavi migraciju mladih. U planu je da svake godine renoviramo jedan Zadružni dom u nekom od sela. Zato smo raspisali javnu nabavku za projektno-tehničku dokumentaciju za sela Trebešinje,Vrtogoš i Neradovac“, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da su rešeni svi proceduralni problemi koji su opterećivali prosec obnove i rekonstrukcije zgrada starih i po sedamdeset godina.

Ukupna vrednost radova koje finasira Grad je oko 21 milion dinara. Radove, koji bi kako je najavljeno trebalo da budu završeni do proleća 2019. godine,  izvodi firma „Crna Trava“ iz Leskovca.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare