Počeli radovi na izgradnji infrastrukture u Bunuševcu

VRANJE
U industrijskoj zoni „Bunuševac 2“ u Vranju JP „Vodovod“ počeo je radove na izgradnji vodovodne, atmosferske i kanalizacine mreže, čiji je rok završetka 90 dana.

Reč je o prvoj fazi i vrednost celog projekta je 220 hiljada evra. Na taj način unapređuje se infrastruktura što je jedan od uslova za dolazak investitora, ističe gradonačelnik  Slobodan Milenković.

„Druga faza podrazumeva izgrdanju saobraćajnice koja će povezati Bunuševački sa putem prema selu Soderce. Ono što je važno taj put i Slobodnu zonu će povezati sa budućom  obilaznicom koja ide prema Koridoru 10. Sa Ministarstvom privrede smo potpisali ugovor o sufinansiranju od 150 miliona dinara, sve u cilju dolaska investitora i otvaranja novih radnih mesta. Svega ovoga ne bi bilo da nemamo iskrenu podršku vlade Srbije“, rekao je gradonačelnik.

U proteklom periodu Vlada Srbije je smanjila stopu nezaposlenosti sa 27 na13 odsto. Cilj je da stopu spustimo na prosek Evropske unije, rekao je narodni poslanik Slaviša Bulatović.

„To nije lak zadatak, ali ono što je neophodno to je stvaranje uslova za dovođenje investitora. To se upravo sada dešava u Vranju uz pomoć lokalne samouprave , JP „Vodovod“ i naravno države. Nadam se da će na ovom području broj nezaposlenih biti smanjen“, zaključio je Bulatović.


U Slobodnoj zoni „Bunuševac 2“  u planu je da se izgradi vodovodna mreža  dužine 470 metara, atmosferska od 560 i fekalna kanalizacija 450 metara. Vrednost radova prve faze je 16 miliona dinara.

Investitor radova je Grad Vranje kroz Program Evropskog PROGRESA uz posršku Evropske unuje i Vlada Švajcarske i Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare