U Nišu sutra počinje Sajam turizma

NIŠ

 

Sutra će u  hali Čair biti otvoren  18. po redu Sajam turizma i aktivnog odmora.

 

Tim povodom u Medija centru Niš organizovana je konferencija za novinare. Sajam će trajati tri dana, do 1. Aprila, a turističku ponudu predstaviće više od 100 izlagača, rečeno je danas na konferencija za novinare. u Medija centru.

Uporedo sa ponudom turističkih aranžmana traju i Sajam vina i gastronomije kao i Sajam suvenira i etno stvaralaštva.
Turističke agencije nudiće aranžmane po sniženim, sajamskim cenama, a biće organizovane i nagradne igre. Na Sajmu učestvuju organizacije i udruženja za aktivan odmor, avio-kompanije, Zavod za zaštitu spomenika, „Greeters“ služba Niš i pet banja kao predstavnice zdravstvenog turizma.

Prethodni sajam turizma, održan aprila 2016. godine okupio je oko 125 izlagača iz Srbije i Republike Srpske, Makedonije, Bugarske, Mađarske i Grčke i to turističke organizacije gradova i opština, turoperatore i turističke agencije, hotelijere, predstavnike banja i zdravstvenog turizma, predstavnike sportsko – rekreativnog turizma i aktivnog odmora, klubove adrenalinskih sportova, etno domaćinstva, udruženja samostalnih izlagača suvenira, kao i organizatore manifestacija.

Na sajmu turizma 2017. god očekuje se da Grad Niš još jednom bude mesto okupljanja raznovrsnih učesnika zemlje i regiona, predstavnika turističke privrede koji će prezentovati svoju ponudu, programe i aktivnosti.

Sajam ima međuranorni karakter jer učestvuju izlagači iz Grčke, Crne Gore i Republike Srpske Među grčkim izlagačima su opština Seres, izlagači iz Kalikratije i grad Stavros , omiljene destinacije Srba i Nišlija.

Posetioci će na sajmu moći da probaju gastronomske specijlitete juga Srbije i različite vrste vina. Održaće se i dve konferencije: „Niš & EVENTS“ i „Unapređenje regionalne saradnje u oblasti turizma“. Svoju prezentaciju imaće manifestacija „Nišvil“ i „Birfest“ .  U okviru konferencije „Niš & EVENTS“ razgovaraće seo značaju foto-video produkcije za turizam, o savetima za planiranje događaja i značaju dijaspore za turizam i događanja u Srbiji.

Na Sajmu će se organizovati i promocije najveća dva srpska festifala –  Festivala trubača u Guči i novosadski festival Egzit.

Prema podacima Turističke organizacije Niša, grad godišnje poseti oko 170 hiljada turista. Tome doprinose  postojanje međunarodnog aerodroma i direktne avio linije do mnogih evropskih centara. Uroš Parlić, direktor ove organizacije, kaže da, Niš postaje sve interesantnija destinacija za strane turiste.

„Već  smo imali dve grupe novinara i blogera iz Kine koji su fascinirani Nišom, uopšte istorijom i ponudom grada. Pre neki dan je londonski „Gardijan“ objavio tekst o turističkim destinacijama u Srbiji, gde navodi Niš kao fascinantno i potpuno novo mesto koje zavodi sve turiste koji u njega dođu“, kaže Parlić.

Međunarodni sajam turizma u Nišu svake godine, za tri dana, poseti oko 5.000 ljudi.

Posetioci mogu da razgledaju sajamske eksponate od 10 do 19 sati i to bespatno

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare