PLIVAČKI KLUB “DUBOČICA” U ZRENJANJINU OSVOJIO 10 MEDALJA

LESKOVAC

 

Na medjunarodnom plivačkom mitingu Serbia Grand Prix u  Zrenjaninu  , koji je organizovao Plivački savez Srbije i PK Proleter iz  tog grada, plivači Plivačkog kluba  Dubočica osvojili su deset medalja.

Leskovčani, predvodjeni trenerom Dušanom Veličkovićem, osvojili su 2 zlatne, 3 srebrne i 5 bronzanih medalja.

 

Osvajači medalja ovog puta bili su: Petar Stanisavljević – zlato na 100m prsno, srebro na 50 i 200 prsno, Nikola Milenović – zlato na 400 mešovito, srebro na 200 leđno i bronza na 1500m kraul, Teodora Stošić – bronza na 50, 100 i 200m prsnim stilom i Nina Stanisavljević – bronza na 50 leđno.

U kategoriji 14 godina i mlađi, PK Dubočica je zauzeo odlično četvrto mesto, dok je u kategiji 12 godina i mlađi zauzeo  takođe odlično šesto mesto, što je u ovakvoj konkurenciji veliki uspeh.

Takođe je važno napomenuti i da su skoro svi plivači vidno popravili svoja vremena i da su skoro svi bili u top 10 u svojim kategorijama.

 

Plivački klub Dubočica je u Zrenjanin putovao sa  10 plivača I plivačica.

 

 

I ovog puta je PK Dubočica opravdala epitet jednog od boljih klubova u regionu i grad Leskovac učvrstila visoko na plivačkoj mapi regiona, navode u tom klubu I dodaju da je  međunarodni plivački mitig u Zrenjaninu  jedan  od najjačih plivačkih mitinga koji se održavaju na prostoru Istočne Evrope, jer okuplja veliki broj zemalja iz okruženja.

Ovog puta su učestvovala  52 kluba iz 12 država, kao i reprezentacija Izraela. Učestvovali su klubovi iz  Srbije, Izraela, Italije, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine I  Slovačke.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare