Plivači “Dubočice” doneli pregršt medalja

LESKOVAC

Plivači I plivačice Plivačkog kluba “Dubočica”  su sa dva međunarodna plivačka mitinga proteklog vikenda doneli u Leskovac pregršt medalja.

U  Kragujevcu je održan miting “Kragujevački oktobar” na kome je učestvovalo 20 plivača i plivačica Dubočice koji su uspeli da osvoje 25 medalja, od čega 5 zlatnih, 14 srebrnih i 6 bronzane, kao i pehar za najbolji klub u kategoriji pionira.

Na takmičenju je učestvovalo oko 330 plivača iz 23 kluba iz Srbije i Bugarske.

U subotu i nedelju u susednoj Makedoniji, u Skoplju,  na bazenima SC “Boris Trajkovski”, dvoje plivača Dubočice  osvojilo je ukupno 12 medalja i to 4 zlatne, 7 srebrnih i  jednu bronzanu.

 

plivaci-petar-stanisavljevic

Oni su se boril u konkurenciji od oko 550 plivača iz 13 država. učestvovali su plivači iz Nemačke, Italije, Srbije, Izraela, Grčke, Bugarske, Albanije, Austrije, Moldavije, Slovenije, Republike Srpske,Velike Britanije i domaćina Makedonije.

U kategoriji kadetkinja, Nina Stanisavljević je osvojila 4 zlata ( 50 kraul, 50 prsno, 100 mešovio, 100 prsno) i 3 srebra ( 50 ledjno, 100 ledjno i 50 delfin) i ujedno je proglašena za najuspešniju plivačicu u svojoj kategoriji.

U kategoriji mladjih juniora, Petar Stanisavljević  je osvojio 4 srebra ( 50, 100, 200 prsno u svojoj kategoriji, kao i na 200 prsno u apsolutnoj kategoriji), bronzu na 100 mešovito.

 

Još jednom plivači Dubočice dokazuju da su itekako zaslužili epitet najboljeg kluba prošle godine i da su pravi ambasadori grada Leskovca, kažu u ovom klubu.

 

Poručuju I “vidimo se za desetak dana, kada ćemo se vratiti sa najjačeg takmičenja na balkanu( Serbia Grand Prix) koje se održava od 03. do 06. novembra u Zrenjaninu u organizaciji Plivačkog saveza Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare