Ambasador Bugarske u Vranju

VRANJE

U Vranju je boravio ambasador Bugarske u Srbije Radko Vlajkov koji se susreo sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem.

Na prijemu koji je tim povodom organizovan razgovaralo se o prekograničnoj saradnji, koja pruža velike mogućnosti da se iz IPA fondova dobiju sredstva za realizaciju brojnih projekata.

vranje-bugarski-ambasador-1

,,U novembru nas očekuje potpisivanje Ugovora sa gradom Montana o izgradnji fudbalskog stadiona, a pripremili smo još dva projekta iz oblasti ekologije sa kojima ćemo aplicirati uz podršku partnera iz Bugarske”, rekao je gradonačelnik dr Milenković.

Ambasador Vlajkov napomenuo je da je sa premijerom  Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim saradnicima razgovarao o produbljivanju saradnje.

,,Vrlo smo zainteresovani da partnerski nastupimo, jer do 2020. godine opredeljeno je 29 miliona evra za projekte između Bugarske i Srbije, i tu mogućnost treba da iskoristimo na najbolji mogući način”, rekao je ambasador Vlajkov.

Razgovoru su prisustvovali državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović i narodni poslanik Slaviša Bulatović

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare