U Vranju potpisan ugovor za Fabriku konfekcije u Bosilegradu

VRANJE

Državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanović potpisao je u Vranju ugovor sa predstavnicima kompanije „Kalinel“ iz Bugarske o ulaganju dva miliona evra u Fabriku konfekcije u Bosilegradu.

 

Podsticaj države iznosiće 750 hiljada evra.

U naredne tri godine posao bi trebalo da dobije 200 ljudi.

Bugarski investitor proizvodnju će pokrenuti u nekadašnjem „Jumkovom“ pogonu „Kobos“. Objekat će potpuno adaptirati i obnoviti mašinski park.

„Ovo je šansa da se ekonomske prilike u Bosilegradu menjaju. To je prilika da poslovni partneri iz Bugarske promovišu Srbiju kao najaktaktivniju destinaciju za ulaganja u okruženju“, rekao je  Stevanović.

„Nešto manje od 100 radnika biće zaposleno do kraja godine, a u naredne tri godine investitor će angažovati još radnika do dostizanja pune zaposlenosti predviđene ugovorom“ dodao je on .
Marin Radeski, suvlasnik kompanije „Kalinel“ je rekao da je ovo nastavak ulaganja u jug Srbije, podsetivši da je ovo druga fabrika pored one koju imaju u Vranjskoj Banji za proizvodnju koflina sa 52 zaposlena.

Kompanija „Kalinel“ bavi se proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda. U Srbiji posluje od 2012. godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ambasador Bugarske u Srbiji, Radko Vlajkov koji je podsetio na sredstva koja ove dve zemlje mogu da koriste u okviru prekogranične saradnje.

Potpisivanju ugovora nije prisustvovao ni predsednik opštine Bosilegrad niti neki drugi predstavnik te opštine.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mrtvo Duboko
Mrtvo Duboko
7 godine pre

Izvinite, ko je prisustvovao u ime lokalne samouprave Bosilegrad. Na potpisivanju Bosanac na privremenom radu u Ministarstvo iz Bugojna, Srecko automehanicar iz Surdulice, nedoklepan gradonacelnik Vranja, poslanik iz Mrtvo Duboko iz Crne Gore i Bugari iz Bugarske. Ko je iz Bosilegrada. Tako je kada ovaj lopov Bosanac to organizuje, kao u kafic ili u kafanu u kojoj je bio konobar.