PERIŠIĆ : LESKOVAC ISPOD GRANICE SIROMAŠTVA

LESKOVAC

 

Statistika je neumoljiva, od novembra meeca 2015. Leskovac je ispod granice siromaštva, što je pokazatelj da nam prosečna zarada jedva zadovoljava minimalnu potrošačku korpu. Ako ubrzo ne ponudimo prikladnu alternativu ovoj vlasti, bojim se da će to biti neuspeh za sve nas., rekla je danas poverenica leskovačkog odbora Levice Srbije Mirjana Perišić na prvoj press konferenciji ove stranke.

 

Ona je dodala da je pojava  ovog novog političkog udruženja bila neminovana i uslovnljena konstantnim urušavanjem egzistencije i dostojanstva, ljudskih i civilizacijskih prava  građana i građanki Srbije.

„Program levice će se pokazati i dokazati na duže staze, a ovi izbori će za nas biti samo polazna tačka za jednu dugoročnu političku borbu za socijalnu pravdu”, dodale ja ona.

 

U Leskovcu postojimo desetak dana, a naše ideje, predloge i rešenja za promene stanja pre svega u našem gradu smo izložili i to svako može dobiti na uvid u obliku Nacrta programa za razvoj grada, koji se uglavnom bavio svim kategorijama. Dali smo samo kratke predloge koji su zakonski mogući i ostvarivi, jer nisu proizvod lepih želja ili politički marketing, objasnila  je Perišić.

 

Na konferenciji su predstavljeni i kandidatkinja  za poslanike Tatjana Veličković, diplomirani inženjer tehnologije, Dejan Vejinović, diplomirani hemičar i Zoran Jovanović, magistar ekonomskih nauka.

Oni će se naći na listi „Borko Stefanović – Srbija za sve nas“, na kojoj će u okviru koalicije naći i Novo udruženje penzionera Srbije, Socijal-demokratska unija (bivša stranka Žarka Koraća) i Pokret za preokret Janka Veselinovića.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
kuma Olivera
kuma Olivera
8 godine pre

Zoran je prestravljen. Mirjana zna razlog, ali lukavo prikriva i drsko gleda u oči gradjanima, s akcentom na poštenje, koje nije upoznala. Je li a gde joj je kuma IT, jel još uvek zalazi u prostorije SNS i donosi joj informacije?