ŽARDINJERE U CENTRU RADILA ISTA FIRMA KAO I PLAFON U ŠKOLI U VUČJU

Izgradnjom žardinjera i postavljanjem klupa ispred Leskovačkog kulturnog centra, Leskovac je dobio još jednu atraktivnu i uređenu površinu u samom centru grada, rekao je  gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je danas obišao ovu lokaciju povodom završetka radova.

Ukupna vrenost radova je oko milion dinara. Žardinjere su napravljene od betona i obložene livenim teracom.

Svaka od njih sastoji se od četiri bloka, tri bloka su za sedenje, dok je u jednom zasađeno dekorativno zelenilo.

Od ukupne vrednosti radova pripremni radovi, koji obuhvataju demontažu dela pešačke površine, rušenje armirano betonske podloge, zemljane i betonske radove, iznose 110.000 dinara. Izrada samih žardinjera, led projektora, kao i led linijske svetiljke, iznosi 280.000 dinara.

Pri izgradnji žardinjera saniran je koren jednog platana.

Investitor je Direkcija za urbanizam i izgradnju grada Leskovca, a izvođač radova „Pionir“ Vlasotince, firma koja se jedina i javila na tender.

Ova firma je radila i plafon u osnovnoj školi u Vučju, koji je pao , a nadležno tužilaštvo predmet stavilo “ad acta”  uz konstataciju da “niko nije odgovoran”.

Na svu sreću, u trenutku kada je plafon pao u učionici nije bilo dece .

Taj problem još uvek nije saniran pa osnovni u Vučju nastavu pohadjaju van svojih školskih klupa više od godinu dana, zbog čega su se nedavno  bunili i njuihovi roditelji.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je za skupštinskom govornicom  pre izvesnog vremena izjavio da  “nije tačno” da vlasotinačka privatna firmna “Pionir”

radi bilo kakve druge poslove  koji se plaćaju iz budžeta grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare