Paraolimpijac na putu do obaranja Ginisovog rekorda

VRANJE

Paraolimpijac Goran Nikolić iz Kragujevca, koji pokušava da obori Ginisov rekord u trčanju maratona, stigao je u Vranje, gde su ga u centru grada dočekali organizator „Rotari klub“ i građani.

Nikolić trči 55 dana u isto toliko gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Rešen da obori Ginisov rekord u maratonu, koji drži japanski atletičar, krenuo je iz svog rodnog grada 3. septembra.

On je aktivni rekreativac 25 godina, iako na jedno oko vidi 5 odsto. Sada ima nov izazov da nadmaši japanskog atletičara koji trenutno drži Ginisov rekord u maratonu.

Prihod prikupljen od sponzora i donatora, koji podržavaju ovaj sportski projekat ide za izgradnju Paraolimpijskog centra u Kragujevcu.

vranje-paraolimpijac
„Moj poduhvat izgleda kao akcija koja ima lični cilj, međutim nije. To je prepoznao i Rotari distrikt koji podržava projekte koji doprinose široj društvenoj zajednici. Izgradnjom Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu stvaraju se uslovi za poboljšanje kvaliteta trenažnog procesa i rehabilitaciju ovih osoba i njihovo uključivanje u kolektivne paraolimpijske sportove. Naši paraolimpijci su na protekloj Paraolimpijadiosvojili pregršt medalja, ali među njima nije bilo naših predstavnika u kolektivnim sportovima, koji su do devedesetih godina bili vrlo trofejni. Moj cilj je zato da pošaljem poruku svima da pomognu opremanje već izgrađenog Centra, rekvizitima za kolektivne paraolimpijske sportove“, rekao je Nikolić.

„Za nas u klubu, Goran je već pobednik, jer je do danas istrčao 31 maraton u dužini od 42 kilometra. Ovo je jedinstveni poduhvat u svetu“, kaže Dragan Stamenković, predsednik „Rotari kluba Vranje“.
U utorak Nikolić kreće put Leskovca.

Poslednja etapa u obaranju Ginisa je 27. oktobra u Budvi.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare