SDS : Obavezno članstvo u Privrednoj komori dodatno opterećenje za privredu

LESKOVAC

 

Obavezno članstvo u Privrednoj komori dodatno je  opterećenje za privredu, ocenjuje u današnjem saopštenju  Socijaldemokratske strane.

 

“U okolnostima krize i ogromnih problema i nameta sa kojima se već suočavaju naši privrednici na tržištu, uvođenje obaveznog članstva u Privrednoj komori je samo dodatno opterećenje za privrednike. Socijaldemokratska stranka uvođenje ovakve mere vidi kao veštačko i selektivno prepisivanje modela iz nekih razvijenih evropskih zemalja, koje je potpuno neadekvatno za naše ekonomske uslove i uslove u kojima posluju naši privrednici.
Podsećamo da je ovo samo jedan u nizu uvođenja novih nameta, nakon povećanja PDV-a, poreza na dobit, porez na imovinu, akciza, uvođenja akciza na struju itd. Dok vlast na čelu sa premijerom Vučićem u medijima gromoglasno najavljuje da će ukinuti parafiskalne namete, u realnosti uvode nove. U Srbiji već postoji ogroman broj parafiskalnih nameta, na šta ukazuju sve nadležne domaće i međunarodne institucije, poput MMF-a i Svetske banke, a uvođenje novog nameta potvrđuje da je ova vlast sposobna samo da obmanjuje građane, ali ne i da rešava probleme.
Efekat ovakve mere u našim okolnostima nije osnaživanje privrede, već isključivo opterećivanje još jednim u nizu nameta. Međutim, i ova mera je u skladu je sa ekonomskom politikom ove Vlade koja selektivno primenjuje modele iz razvijenih zemalja samo u onom delu koji se tiče uzimanja novca od građana, koji plaćaju cenu katastrofalne ekonomske politike i nesposobnosti ove Vlade. Socijaldemokratska stranka sve vreme upozorava da je potrebno podsticati privredni rast na način prilagođen našim realnim okolnostima, umesto što se prepisuju ekonomske mere sistema koji ni na koji način ne mogu da se uporede sa našim”, navodi se u saopštenju SDS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare