“Panadjur nauke” u Leskovcu

 

LESKOVAC

U saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vukica Mitrovič“ Leskovac, u Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je otvorena manifestacija „Panadjur nauke“ ili izložba ručno napravljenih igračaka, koja će trajati dva dana.

Okosnica programa je izložba didaktičkih sredstava i materijala, namenjenih istraživačkim aktivnostima, a koja su izradila deca iz predškolske ustanove sa svojim roditeljima i vaspitačima.

„Roditelji su ti koji su pokretači ove ideje, a Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju omogućio je da deca i odrasli razgovaraju sa ekspertima Naučnog kluba iz Centra. Tu će biti i stručnjaci iz organizacije „Teslin toranj“ iz Beograda. Najvažnija stvar je ta da smo napravili takvu organizaciju da će skoro 30 grupa dece, za ova dva dana, učestvovati na Panadjuru“, rekla je Biljana Mihajlović, stručni saradnik i psiholog PU „Vukica Mitrović“.

Ona je dodala i da će Narodni muzej Leskovac organizovati radionice za decu, kao i da će Tehnološki fakultet otvoriti svoje laboratorije za hemiju, fiziku i biologiju.

„Od 1994. godine, krenuli smo sa ovom vrstom izložbe, čiji je cilj da promovišemo nauku na ranom uzrastu, da pokažemo otvorenost svih institucija u našem gradu i da omogućimo deci da na jedan kreativan način donose zaključke i istražuju“, dodaje pomoćnica direktora Predškolske ustanove, Marija Rakić.

Manifestacija „Panadjur nauke“ organizovana je uz podršku Prirodno – matematičkog fakulteta Niš, Tehnološkog fakulteta Leskovac, Narodnog muzeja Leskovac, Teslinog tornja u Srbiji, kao i u saradnji sa Tehničkom školom „Rade Metalac“ i Centrom za promociju nauke iz Leskovca.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare