Pacijenti se vraćaju na Infektivnu kliniku već do kraja aprila

NIŠ

Rekonstrukcija Infektivne klinike UKC-a Niš se privodi kraju i več 22.aprila biće završena, najavio je profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš. Dodao je da je ovo prva faza radova i najavio drugu u kojoj će biti zemenjena elektro mreža, ali i da je prostor klinike već sada neprepoznatljiv.

                     „Radovi koji se sada izvode deo su prve faze rekonstrukcije Infektivne klinike.U drugoj fazi radićemo na rekonstrukciji sistema za hlađenje i grejanje, rekonstrukciji energetske i elketro mreže, ali ovo što smo sada uradili i što  ćemo videti do kraja ovog meseca zaista je impresivno, a siguran sam da će se i drugi koji budu videli kliniku složiti sa mojim mišljenjem“, kaže profesor dr Zoran Perišić.

                        Za vreme rekonstrukcije Infektivne klinike pacijneti se nalaze u Vojnoj bolnici tako da je kvalitet njihovog lečenja i dalje na visokom nivou, a svi pacijenti su nastavili sa lečenjem kao i što je nastavljeno i sa prijemom novih. Zastoja u radu klinike nema na čemu se UKC Niš zahvaljuje Vojnoj bolnici.

                        Rekonstriše se i Klinika za kardiologiju.Radi se vodovodna i kanalizaciona nreža.

                       „Imali smo puno problema na ovoj klinici sa vodovodnom i  kanalizacijom mrežom a neželjeni događaji su se dešavali pre tri godine. Pikla je kanalizaciona instalacija i poplavila je angio salu sa  ofromnom štetom, a ono što je i najvažnije imali smo pauzu u raku koja je trajala mesecima. Očekujem  da će i ovi radovi do kraja meseca biti završeni“, kazao je Perišić.

                        Zgrada ove klinike je nastarija u UKC. Sagrađena je 1910.godine kao Opšta bolnica. Šezdesetih godina je dograđen treći sprat, a prošle godine je renoviran krov. (kraj) VP/ SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare