Otvorena Rosa škola roditeljstva u Surdulici

SURDULICA

 

U Zdravstvenom centru u Surdulici otvorena danas  je Rosa škola roditeljstva u kojoj će roditelji u ovom gradu prvi put imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće, porođaja i prvih godina odrastanja. U školi će biti angažovani pedijatri, ginekolozi, patronažne sestre i stomatolozi, koji će pomagati roditeljima u snalaženju u njihovim novim ulogama. Kroz brojne radionice i predavanja trudnice i roditelji će dobijati  kredibilne savete o fizičkoj aktivnosti, ishrani i nezi bebe.

U 2016. godini uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije otvara se 5 prvih škola roditeljstva, a osim Surdulice škole su dobili Vranje, Ub, Kuršulija i Požarevac. Škole roditeljstva otvorene su u renoviranim prostorijama i kompletno su opremljene prema najvišim standardima.

Surdulica skola roditeljstva 1

„Ministarstvo zdravlja je veoma ponosno što danas sa Rosa vodom otvaramo Školu roditeljstva u Surdulici i što osnažujemo postojeću mrežu škola. Od sada će i preko 300 beba i njihovih roditelja u Surdulici imati stručnu pomoć koja će doprineti lagodnijim prvim danima roditeljstva. Škole će biti dragocene u osamostaljivanju roditelja i prepoznavanju svih izazova koje roditeljstvo donosi i njihovom uspešnom prevazilaženju“ , izjavio je dr Zoran Mihailović, pomoćnik Ministra zdravlja za evropske integracije.

Lekari i medicinsko osoblje koje će voditi Rosa škole roditeljstva u domovima zdravlja širom Srbije prošli su akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd tokom maja 2016. godine, a koja je u skladu sa poslednjim dostignućima profesije.

Surdulica skola roditeljstva 2

„Rosa je još jednom okupila veliki broj građana koji su kupovinom pakovanja od 1,5 litra vode podržali ono što je važno- porodicu i budućnost dece kroz osnivanje prvih škola roditeljstva u sredinama u kojima ovaj vid podrške nije postojao. Zahvaljujući podršci građana i Ministarstva zdravlja, zajedno smo podržali oko 2.000 beba širom zemlje i to je najveći motiv da nastavimo sa otvaranjem ukupno 20 škola“, izjavila je Nada Filipović, predstavnica Rosa vode.

Podsetimo, osnivanje Rosa škola roditeljstva usledilo je nakon uspostavljanja tri banke humanog mleka u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu u periodu od 2010. do 2015. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare