Osudjenici darivali decu školskim priborom

NIŠ

Osuđenici Kazneno – popravnog zavoda donirali su komplete školskog pribora socijalno najugroženijim mališanima u Nišu.

Sto četrdeset mališana slabog imovno stanja, ali I oni koji žive u disfunkcionalnoj ili jednoroditeljskoj porodici,  danas je u Centru za socijalni rad u Nišu dobilo  sveske, olovke, slatkiše.

Darodavci su osuđenici I jedan broj zaposlenih u Kazneno popravnog zavoda u Nišu.

Osuđenici su u ovoj akciji sakupili 150 000 dinara I ovo nije prvi put da organizuju humanitarnu akciju.

“Želeli smo da pokažemo da osuđena lica iz KPZavoda mogu da učestvuju u akcijama skupljanja pomoći deci koja su krenula u prvi razred. Osuđena lica mogu da doprinesu ovoj zajednici. “ rekao je Stanko Stojanović , koji je u ime svojih koleg, darodavaca, uručio poklon mališanima, prvacima. On je rekao da su njegove kolege zamolile zaposlene u KPZ da im omogući prikupljanje novca I to im je omogućeno. Želeli su , kak okaže da požele sreću prvacima.

 

U prethodnih deset godina osuđenici Kazneno popravnog zavoda više puta su organizovali slične akcije. Kažu da su u tim akcijama sakupili oko milion dinara. Nekda su pokloni bili u novcu, nekada u obroku. Bili su među prvima da pomognu ljudima u poplavljenim područjima. Pomagali su raseljenim licima, siromašnim, a ovoga puta su se odličili da pomognu porodicama lošijeg imovnog stanja, sa većim brojem dece ili čija deca polaze u prvi razred.

“Akciju su pokrenuli, kao I nebrojaeno puta do sada,  osuđena lica.To su uradili samoinicijativno, odvojivši deo zarade koje su ostvarili radeći u KPZ”, kaže  Dejan Pantić, zamenik upravnika KPZ Niš. On kaže da su se osuđenici do sada odrekli 9000 obroka kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna. Jedan deo toga je otišao u narodne kuhinje na Kosovu I metohiji.

U Centru za socijalni rad kažu da su kriterijumi za podelu paketa bilo imovno stanje. Prednost su imali socijalno najugroženije porodice.

“ Pohvalio bih ovu inicijativu koja je vrlo nespecifična. U ovo vreme kada imamo jednu anomiju vrednosti , možda je ovo pravi put da prave vrednosti plasiramo na pravom mestu I da ovo društvo počinje da ceni prave vrednosti I da damo dobar primer mlađim generacijama . Da pokažemo šta je himanost I plemenitost. Ovi ljudi su to delom pokazali” rekao je direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović.

Uz sveske I pribor u kesama sa poklonima bili su I privesci za ključeve koji su osuđenici sami napravili , sa ispisanim željama za srećan početak školske godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare