“Otadžbina”: Pripadnici Civilne zaštite iz Kosovske Mitrovice prete ljudima po Srbiji

KOSOVSKA MITROVICA

Zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju ministru prosvete Republike Srbije kao i direktoru Kancelarije za KiM od strane separatističkih vlasti u Prištini, još jednom pokazuje pogubnost nacionalne i državne politike koju prema Kosovu i Metohiji vodi Aleksandar Vučić, saopštio je danas Narodni pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ .

“Do njegovog dolaska na vlast 2012. godine vlast iz Prištine nije mogla da preduzima slične korake imajući u vidu da su Srbi kontrolisali administrativne prelaze.

Zato do tada nije ni bilo zabrane ulaska visokim predstavnicima Republike Srbije na Kosovo i Metohiju. Međutim, 2012. godine Aleksandar Vučić i Ivica Dačić su uspostavili klasičnu granicu između Kosova i Metohije i ostatka Srbije dovodeći na prlaze kosovsku graničnu policiju iz Prištine i sada beremo plodove jedne neodgovorne nacionalne politike.
Razlog dolaska na Kosovo i Metohiju ministra prosvete jeste bio da ispegla nezakonitu smenu rektora Univerziteta u Prištini Srećka Milačića i da opravda postavljanje rektora-penzionera Blagoja Nedeljkovića. Jučerašnji napad na nelegalno smenjenog rektora Srećka Milačića, gde postoji opravdana sumnja da iz napada stoje pripadnici Civilne zaštite Kosovske Mitrovice jer tako pokazuju snimci sigurnosnih kamera, jasno ocrtava stanje slično Kolumbiji koje je uspostavila vlast Aleksandra Vučića u severnom delu Kosova i Metohije.

Iza napada, to je sasvim jasno, stoji predsednik „Srpske liste“ Goran Rakić koji od vatrogasca želi da postane profesor na Ekonomskom fakultetu u čemu ga je dosad sprečavao Srećko Milačić jer ne odgovara kriterijumima za to visoko zvanje.

Ni uloga novog rektora-penzionera Blagoja Nedeljkovića u napadu nije mala jer se boji da prof. dr Srećko Milačić ne dođe na čelo Ekonomskog fakulteta i time ugrozi njegove pozicije.

Inače, pripadnici Civilne zaštite Kosovske Mitrovice sa čuvenim lada-nivama sa KM tablicama poznati su po tome da vršljaju širom Srbije tokom svakih izbora zastrašujući i preteći građanima koji ne glasaju za Srpsku naprednu stranku izigravajući nekadašnje nacističke junger brigade.
Nažalost, teror i nasilje koje Srbi u Kosovskoj Mitrovici trpe od strane Vučićevih nasilnika dobija široke razmere.

Danas u ovom delu Kosova i Metohije Srbi više ne stradaju od albanskih terorista nego od svojih sunarodnika koji ih kažnjavaju jer se protive politici Aleksandra Vučića.

Zapaljeno je više od stotinu automobila a da nijedan od izvršilaca nije pronađen.

Brojni napadi na kuće bombama i straljačkim naoružanjem na istatknute pojednice po pravilu ostaju neotkriveni, kao što je slučaj sa napadom na kuću narodnog poslanika u Skupštini Srbije Slaviše Risitća. Čak i paljevina prostorija Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ od strane Kosovske policijske službe je tretirana, bez ikakve istrage, kao nesipravne instalacije.

Narodni pokret „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je sedamdesetih godina prošlog veka zapaljena i Pećka Patrijaršija pod istom dijagnozom neispravnih instalacija.

Vladavina Aleksandra Vučića u ovom delu Srbije može se okarakterisati Njegoševim rečima: „Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“.

 

Spomenuti Goran Rakić organizator napada na nekadašnjeg rektora Srećka Milačića, s obzrirm da su prpipadnici Civilne zaštite pod njegovom jurisdikcijom, danas vodi pregovore sa Ramušem Haradinojem o konstituisanju nove separatističke vlasti u Prištini.

Istaknuti član SNS-a Vlado Đukanović kaže da se Ramuš Haradinaj u liku predsednika vlade Srbima najviše isplati. Možda se isplati u svakom smislu vrhu Srpske napredne stranke ali ne i srpskoj nacionalnoj politici. Jer samo do pre neki dan umalo ne zaratismo sa Francuzima koji nisu kao osuđenika hteli da ga izruče Srbiji a danas ga srpska vlast ustoličuje na mesto predsednika vlade. Čudo neviđeno, zar ne? , navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“-

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pogresan covek
Pogresan covek
6 godine pre

Lepo je da neko podseti srbe sta radi AV.Verovali vi ili ne AV je vise uradio za Kosovo nego Taci i Mustafa za 10 godina.

Dobar tekst
Dobar tekst
6 godine pre
Odgovori  Pogresan covek

Odlican tekst ali ne za lokalne medije.Leskovcani su ravnodusni po pitanju Kosova,a mladi uglavnom neobrazovani,ne znaju gde je Kosovo.Tekst treba da pokrene bezbedonosne sluzbe u Srbiji,koje imaju za svrhu ocuvanje teritorije RS.Ukoliko ne reaguju na ocigledno otudjenje teritorije, pa makar uhapsili i AV i Vulina i …. nema svrhe vise ni BIA ni vojska.