Osnovni sud u Vranju zadovoljan rezultatima

 

VRANJE

Osnovni sud u Vranju za godinu dana smanjio je broj nerešenih predmeta za skoro 16.000, rekao je predsedmnik Stojadin Stanković, prezentujući godišnje rezultate rada ovog suda.

Osnovni sud dnevno primi do 110 predmeta u parničnoj, izvršnoj i krivičnoj materiji, čulo se na konferenciji za novinare.

„Formirali smo posebne timove za rešavanje starih predmeta u parničnoj, krivičnoj i vanparničnoj materiji koji imaju za zadatak da prate rešavanje ovih predmeta i koji preduzimaju aktivnosti da se oni okončaju do kraja godine. Kao rezultat našeg povećanog angažovanja u krivičnoj materiji imamo 27 predmeta starijih od četiri godine, a u parničnoj svega 12 predmeta starijih od deset godina, istakao je Stanković“.

Na konferenciji za novinare je rečemo i to da  je u izvršnoj materiji, koja i dalje prestavlja rak ranu ovog suda, ostalo nerešeno oko 16.500 predmeta.

Govoreći o radu sudija, predsednik Stanković je istakao da svi imaju normu, da paralelno rade na više pravnih materija i da zbog toga posao obavljaju i prekovremeno. Pojedinačna norma sudija kreće se od 120 do 300 odsto.

Predsednik Osnovnog suda u Vranju osvrnuo se i na nedavne kritike ministarke pravde Nele Kuburović koja je na sednici Visokog saveta sudstva negativno govorila o radu ovog suda.

„Ministarka je prilikom posete našeg suda obišla samo prostorije koje su renovirane sredstvima resornog ministarstva i odmah otišla. Tada nije iznela nijednu primedbu o kojima je kasnije govorila na sednici Visokog saveta sudstva. Njena primedba da u 11.30 u sudu nije bilo nijedno suđenje sama po sebi ne znači ništa, ali rezultati koje smo postigli u 2016. godini dovoljno govore. Naši napori da stupimo sa njom u kontakt nisu uspeli “, rekao je Stanković.

Ovaj sud dobitnik je priznanja Vrhovnog kasacionog suda za doprinos unapređenja efikasnosti i kvaliteta sudskog sistema u 2016. godini. To je potvrda da smo dobro i kvalitetno radili, zaključio je na konferenciji za novinare, predsednik suda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare