Osnovci talentovani za scensku i audio-vizuelnu umetnost dobili svoje odeljenje

NIŠ

        Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” upisuje novo specijalizovano odeljenje – odeljenje za scensku i audio-vizuelnu umetnost. Pored filološkog, bilingvalno-nemačkog i specijalizovanog odeljenja za istoriju i geografiju, ovo je četvrto specijalizovano odeljenje za talentovane učenike u našoj školi.

      “Tako, osnovci, mali maturanti, koji se uveliko spremaju za upis u srednju školu, a talentovani su za glumu, režiju, filmsku i pozorišnu umetnost, scenografiju, montažu, fotografiju, muzičku umetnost, horsko pevanje, mogu da konkurišu za upis u novo specijalizovano odeljenje koje otvara Prva niška gimnazija “Stevan Sremac”, kaže profesorka Zorica Milenković iz Tima za promociju Prve niške gimnazije Stevan Sremac.

      Svoju kreativnost i talenat učenici će naročito razvijati na časovima specijalizovanih predmeta, kao što su Scenske umetnosti i Audio-vizuelne umetnosti.

     “Ovi predmeti se sastoje iz velikog broja praktičnih vežbi na kojima će usavršavati svoje umetničke veštine koje će kasnije koristiti tokom daljeg školovanja i karijere”, dodaju u ovoj niškoj gimnaziji.

     Prijavljivanje za prijemni ispit potreban za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost trajaće od 12. do 16. aprila.

     Prijemni ispit za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost sastoji se od testa iz opšte kulture.Test sadrži pitanja iz predmeta Srpski jezik i književnost, Istorija, Likovna kultura i Muzička kultura. Na  sajtu gimnazije nalazi se i primerak testa sa prijemnog ispita iz prošle godine tako da kandidati mogu da vide kako test izgleda i adekvatno se pripreme.

     Polaganje prijemnog ispita za odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost je 16. maja 2021. godine.

    Besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnih ispita, kao i konsultacije sa profesorima, biće izvedene u aprilu.

    Prijavljivanje za pripremnu nastavu vrši se preko mejl adrese: pripremnanastavapngss@gmail.com.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare