OŠ ”Josif Kostić” : Napukla ploča odlaže useljenje

LESKOVAC

Rekonstrukcija Osnovne škole ”Josif Kostić”, do pre izvesnog vremena tekla je planiranom dinamikom. Spoljni radovi završeni su na vreme, ali je prilikom, zamene parketa, ustanovljeno da je betonska ploča pukla. Ova činjenica uticaće na produženje rokova i odložiti povratak djaka u klupe u matičnoj školi.

Bojan Tojaga, šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, rekao je medijima da će se radovi na unutrašnjoj rekonstrukciji zgrade Osnovne škole ”Josif Kostić” neplanirano odužiti, jer je, nakon konsultacija sa Gradjevinskim fakultetom u Nišu, napravljen program sanacije napukle ploče, koja će trajati do kraja godine.

–          Ovaj posao treba da krene narednih dana, a kada već to radimo, projektu smo dodali još nekoliko instalacija, kao što je ona za brzu dojavu požara, hidrantske mreže, niske struje i tako dalje. Do kraja meseca ćemo imati kompletan projekat, nakon toga će nam trebati 2o-ak dana za dobijanje dozvola i krećemo u proces javne nabavke. Realno je očekivati da radovi počnu tek u novembru. Verujem da ćemo do kraja godine, a najkasnije u januru naredne, posao završiti. Biće to najlepša školska zgrada na jugu Srbije, tvrdi Tojaga, dodajući da će, uz naknadne dodatke, njena kompletna rekonstrukcija koštati oko milion evra.

Učenici se, naglašava, uprkos prvobitnim planovima, ne vraćaju u klupe u septembru, već će nastavu, kao i do sada, pohadjati u Centru za ekonomiku domaćinstva i Školi za tekstil i dizajn.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o