Akcija “Živeti sa prirodom”

VLASOTINCE-SURDULICA

Na Vlasinskom jezeru prošlog vikenda, u subotu i nedelju, održana je združena akcija Skijaško planinarskog kluba Vlasina iz Surdulice, Ekološkog društva Eko Vlasina iz Vlasotinca i Turističke organizacije opštine Vlasotince pod nazivom ,,Živeti sa prirodom”.

Učesnici i gosti manifestacije su bili smešteni u Planinskoj kući u mahali Rid na Vlasinskom  jezeru.
U subotu se ispred Hotela Vlasina okupilo preko 700 planinara iz svih krajeva Srbije, Makedonije i Bugarske,
Povod je 6. uspon na Čemernik, republička planinarska akcija, duga 13 kilometara.
Akciju je otvorio predsednik planinarskog saveza Srbije Iso Planić iz Subotice.
Članovi Eko Vlasine i Turističke organizacije su ispratili planinare na uspon, podelili svoj promo materijal i pozvali sve prisutne na predstojeći Vinski bal 2018, koji će se održati u poslednjoj nedelji avgusta.
Po povratku sa terena gde je sakupljeno lekovito bilje, gljive i ostali darovi prirode oređen je izložbeni prostor pod nazivom Vlasinska livada i predstavljena učesnicima planinarske akcije i ostalim gostima i turistima.
 ” U galeriji u potkrovlju Planinske kuće održano je predavanje ,,Živeti sa prirodom”, predavač je bio Stanoje Stojanović iz Dušnika, saradnik FRUIT BERRY asocijacije, predsednik planinarskog saveza Srbije Iso Planić, delegat Aleksandar Marković, dipl. ing šumarstva Marjanča Mitrevski iz Pehčeva i predsednik Turističke organizacije iz Trna Stojan Dimitrov”, rekao je za JUGpress Boban Rakić, ispred Turističke organizacije opštine Vlasotince.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare