Organizacioni odbor doneo program obeležavanja 31. januara – Dana grada

VRANJE

Za 24. januar predviđena je svečana sednica Skupštine grada Vranja, na kojoj će biti poznati ovogodišnji dobitnici javnih priznanja.

Istog dana počinju i sportska dešavanja. Planirani su turniri u malom fudbalu, džudou, stonom tenisu, košarci, odbojci, šahu, kao i Memorijalni kup u skijanju na Besnoj Кobili „Đulbars i Кace“. Po tradiciji, 28. januara, predviđeno je i proglašenje najboljih u vranjskom sportu.

U subotu, 25. januara, biće održan tradicionalni marš do Osatice.

U obeležavanje Dana grada i ove godine uključile su se institucije kulture sa svojim programima. Tako će Vranjanci biti u prilici da pogledaju izložbu dokumenata, promociju zbirke tekstova o srpskom rokenrolu. Javnoj biblioteci „Bora Stanković“ biće predata u trajno vlasništvo zbirka vrednih dela iz lične biblioteke Dragana Minčića Cige.

Biće organizovani i Dan otvorenog srca kada će mališani Predškolske ustanove biti gosti rukovodstva grada, kao i druženje sa pesnikom Ljubivojem Ršumovićem.

U okviru obeležavanja Dana grada biće uručene i nagrade najboljima na literarnom konkursu, kao i solistički koncert Ivane Tasić, uz pratnju orkestra Radio televizije Srbije.

Predviđeno je i predstavljanje obnovljene i modernizovane postavke Muzej kuće Bore Stankovića, kao i promocija dopunjenog izdanja „Vranjskog rečovnika“, autora Srboljuba Đorđevića.

Na sastanku Organizacionog odbora za obeležavanje „31. januara“ – Dana grada usvojen je predlog da budu organizovana dva koncerta.

U Sportskoj hali, 30. januara, nastupaće Sergej Ćetković, a dan kasnije u istom prostoru koncert će održati dr Nele Кarajlić sa bendom.

Neće izostati ni prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske Srbije, kao i liturgija u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“.

Na dan oslobođenja Vranja od Turaka, 31. januara, predviđeno je polaganje venaca na Spomenik oslobodiocima Vranja iz 1878. godine, kao i vojna svečanost u kasarni ,,Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“.

Svečana akademija povodom Dana grada biće održana u Pozorištu „Bora Stanković“, kada će nastupiti Umetnički ansambl ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i vokalni solista Čeda Marković. Tada će biti uručeni Javna priznanja „31, januar“ i nagrade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare